Hírek

New York befagy – Itt az új Szellemirtók előzetes

fagyott birodalom

Lehull a lepel a Szellemirtók következő kalandjáról. A friss előzetes alapján régi-új hőseinknek közösen összefogva kell megállítaniuk New York eljegesedését. Vagy valami ilyesmi.

Megérkezett az első hivatalos előzetes a Szellemirtók-filmek következő részéhez, a Fagyott birodalomhoz. A történet szerint elszabadul egy olyan ősi erő, amely előidézhetné egy következő jégkorszak beköszöntét, ezért

a Spengler család visszatér a szellemvadászat kezdetének kezdetéhez

– az ikonikus New York-i tűzoltóparancsnokság épületében kialakított szellemirtó bázisra – hogy ott egyesítsék erőiket az eredeti Szellemirtók megmaradt tagjaival – írja a Collider.

A témaválasztás annyiban mindenféleképp okos döntésnek tűnik, hogy miközben az már az első film óta alapvetés, hogy egyik nagyváros épsége sem garantált, ha az overálos szellemvadászok felbukkannak,

a kicsit a Holnaputánt idéző jégkorszakos felütés abszolút reflexívnek hat a Covid és egyéb borzalmak óta némileg háttérbe szorult klímaproblémák kapcsán.

A filmet Gil Kenan rendezi, a forgatókönyvet pedig közösen jegyzik Jason Reitmannal, az előző film, a Szellemirtók: Az örökség rendezőjével, aki egyben az eredeti Szellemirtó filmek rendezőjének, a 2022-ben elhunyt Ivan Ruttmannak a fia. A filmben Az örökségben már megismert Spengler családot ismét a Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace és Paul Rudd négyes alakítja, őket egészíti ki az eredeti csapatból Venkman (Bill Murray) és Stantz (Dan Aykroyd) figurái.

Mellettük pedig színre lép még három amerikai humorista, Kumail Nanjiani, Patton Oswalt, és James Acaster,

valamint az új Gossip Girl-ből és az Álom doktorból ismerős Emily Alyn Lind is.

A poén vonalat tovább erősíti, hogy a film amúgy a Hell’s Kitchen, azaz Pokol konyhája munkacím alatt készült. Ezek alapján a hangulat garantáltan nem lesz fagyos.

A Szellemirtók: Fagyott birodalom című filmet 2024. március 29-én mutatják be az amerikai mozikban.

Gerdesits Pál

Gerdesits Pál 2021-ben szerzett mesterdiplomát az ELTE filmtudomány szakán, jelenleg az ELTE esztétika doktori programjának PhD hallgatója. Elkötelezett szürrealista, Werner Herzog és Jeffrey Lebowski lelkes követője. Állítólag ügyesen gitározik.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com