Hírek

Nézd meg a Lajkó – cigány az űrben két jelenetét most!

Lajkó - Cigány az űrben

Tegnap debütált a mozikban Lengyel Balázs első nagyjátékfilmje, a Lajkó – cigány az űrben című fekete vígjáték. A Keresztes Tamás, Gyabronka József, Pálffy Tibor főszereplésével készült vígjátékból most két jelenet ingyen megtekinthető.

A Lajkó – cigány az űrben 1957 elején játszódik, amikor is a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben. Karmazsin Jenő (Gyabronka József) elvtárs, a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tudja is, ki lehetne a legmegfelelőbb jelölt a nagy utazásra: Serbán Lajos, azaz Lajkó (Keresztes Tamás), ahogy mindenki hívja. Lajkó gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz s egész életét egyetlen célnak rendeli alá: eljutni az űrbe. Mikor Lajkót kiválasztják az űrutazásra, még nem is sejti, hogy álmai nem véletlenül válnak épp most valóra. Bajkonurban egy különleges verseny során dől el, hogy a magyar, a német, az észt és a mongol kandidáltak közül ki lesz a szerencsés kiválasztott.

A premier alkalmából két jelenet most ingyen megtekinthető a filmből.

Az egyikben Lajkó vallatása nem éppen zökkenőmentesen és a két vallatótiszt (Gosztonyi Csaba, Rajkai Zoltán) elképzelése szerint alakul.

A másik jelenetben Lajkó még éjjel is németül tanul, hogy közelebb férkőzhessen szíve választottjához, ám Helga Mengele (Anna Böger) inkább aludni szeretne, s egyébként sem szíveli a férfi közeledési kísérletét.

A bemutató hetében pénteken, azaz ma Kecskeméten az Otthon Moziban, szerdán, április 4-én Szegeden a Belvárosi Moziban találkozhat a közönség a rendező, Lengyel Balázzsal és a film producerével, Pusztai Ferenccel. A Lajkó – cigány az űrben címszerepét Keresztes Tamás játssza, illetve Gyabronka József és Pálffy Tibor a film főbb szereplői, de mellettük feltűnik mások mellett Papadimitriu Athina, Trokán Anna és Trokán Nóra, Szirtes Ági, Máté Gábor, Rajkai Zoltán, Trill Zsolt, Lukács Andor és magyarok mellett német, ukrán és orosz színészek. A film operatőre Réder György, látványtervezője Valcz Gábor.

vertigo

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com