Fókuszban Hírek

Nézd meg a VAN rendezőjének tinderes kisfilmjét a Filmtekercsen!

halandzsaHalandzsa: ez a címe Reisz Gábor néhány perces kisfilmjének, ami egy bájosan félrecsúszott tinderes randiról szól valahol Budapesten. Az egy levegővétellel megnézhető alkotás olyan mint egy sóhaj: az egyik pillanatban azt gondoljuk, elégedettség, a másikban hogy keserűség szülte. A jövő heti Margó Irodalmi Fesztivál kisfilmes ajándéka most megtekinthető.

A fiatal magyar, nyelveket nem beszélő villanyszerelő és az utolsó óráit Budapesten töltő barcelonai diáklány történetében az a szép, hogy nagyon finoman érzékelteti, nemcsak a szavakkal lehet beszélgetni. Ám mikor már éppen beindulna a „társalgás”, megjelenik a költő, s egyszerre minden légiesen könnyűvé válik.

Reisz Gábort a Külalakkal szerettük meg, majd a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan helyezte őt nálunk a hírességek csarnokába (gy.k.: Hall of Fame). Miközben egy magyar vízilabdásról szóló mozin dolgozik, letette az asztalra ezt a kis költeményt, amelyben szintén nagy szerepe van Budapestnek is.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés