Hírek

Nézd meg az Oscar longlistes rövidfilmünket!

Jelenetkép Tóth Barnabás Susotázs című filmjéből (Fotó: Friss Hús)

Tóth Barnabás, a Susotázs rendezője maga tette elérhetővé 16 perces rövidfilmjét, aminek egy emberként szurkolunk, hogy január 22-én bekerüljön az öt Oscar-díjra esélyes alkotás közé. 

A rendező saját forgatókönyvéből készült két szinkrontolmács furcsán alakuló napját bemutató kisfilmben Göttinger Pál és Takács Géza csapják a szelet Osvárt Andreának. Idehaza a film a Friss Húson mutatkozott be, később a világ körül számos fesztiválon vetítették. Megnyerte a marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál fődíját, és beválogatták a Manhattan Short Film utazó fesztiválra, melynek köszönhetően Los Angelesben is járt, így lett Oscar-díjra jelölhető.

Tóth Barnabás egyébként nem új szereplő a filmek világában: színészként és szinkronszínészként egyaránt foglalkoztatott, 1993-ban Szabó Ildikó Gyerekgyilkosságok című filmjében nyújtott alakításáért a 24. Magyar Filmszemlén díjat kapott. Legutóbb filmszínészként 2016-ban a Fiú a vonaton című filmben láthattuk. Miután rendezőként diplomázott, kisfilmeken és televíziós produkciókon dolgozott, 2009-ben pedig Rózsaszín sajt címmel egészestés filmmel is jelentkezett.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com