Hírek

Nézettségi rekordot döntött a Bridgerton, érkezik a 2. évad

A valaha volt legnézettebb Netflix sorozat lett a Bridgerton. A kosztümös-szexes Gossip Girl-Jane Austen keverékhez ráadásul biztosan érkezik a folytatás is.

Egy hónapja mutatták be a Netflixen a Bridgerton című sorozatot, amely a streaming óriás saját becsléseit is túlszárnyalta a nézettségi adatok terén. A Shondaland produkció, amely a premierétől kezdve hatalmas rajongói tábornak örvend

82 millió háztartásba jutott el az első négy hét alatt. Ezzel pedig átvette a legnézettebb Netflix-sorozat címét a Witchertől.

Természetesen fontos észben tartani, hogy hogyan is számol a Netflix. A nézettségi adatai ugyanis sosem azt mutatják, hogy hányan is nézték végig az adott alkotásokat, hanem, hogy hányan is kezdtek bele. Azaz hiába a hatalmas szám, közel sem biztos, hogy valóban ennyien látták a teljes első évadot. Ettől függetlenül is szép ez az eredmény, amely csak alátámasztja az érkező 2. évad létjogosultságát.

A kosztümös romantikus sorozat, amely a Bridgerton család tagjainak ilyen-olyan szerelmi kalandjai köré épül amolyan keveréke egy Jane Austen regénynek és a jól ismert Gossip Girlnek. Az adaptáció Julia Quinn regénye alapján készült Chris Van Dusen kreátor kezei között.

A sorozathoz állítólag nagyjából 5000 db kosztüm készült

A főszerepben Phoebe Dynevor és Regé-Jean Page állnak, akikből egy csapásra sztárt faragott az alkotás. De olyan jobban ismert színészekkel is találkozhatunk, mint Jonathan Bailey vagy Polly Walker. A botrányok kiteregetéséért felelős Lady Whistledown szerepében pedig Julie Andrews áll. Akit ugyan sosem láthatunk, de a hangja elkíséri a szereplők szinte minden lépését.

A folytatást már most tavasszal elkezdik forgatni Nagy-Britanniában, a tervek szerint pedig még idén elénk kerül a 2. évad.

Az új fejezet a legidősebb Bridgerton fiú, Anthony (Jonathan Bailey) magánéletére fókuszál majd. A Daphne és Simon rajongóknak azonban nincs oka keseregni, Van Dusen szerint belőlük is látunk majd bőven az új évad során is.

A pandémia egyébként lökött egyet a Netflixen, hiszen nemrég érték el a 200 milliós előfizetői számot. A legnézettebb hat saját gyártású sorozatukból öt az elmúlt szűk egy évben jelent meg. Köztük A vezércsellel és a francia Lupinnal. És nem is tűnik úgy, hogy lassítani tervezne a streaming. 2021-re ugyanis minden egyes hétre egy új premiert ígérnek.

Köztük olyan alkotásokkal, mint a Malcolm & Marie, a Red Notice vagy a Don’t Look Up.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés