Hírek

Nézz bele a Peaky Blinders fináléjába – Itt az előzetes

Előzetest kapott a Peaky Blinders, azaz a Birmingham bandája 6., egyben befejező évada. De még milyet!

Eszméletlenül ütős előzetes érkezett a Peaky Blinders 6. évadához. A díjnyertes és közönségkedvenc brit széria láthatóan nem kíván csöndesen távozni. A nézők legnagyobb szerencséjére.

A Cillian Murphy vezette Birmingham bandája ismét elhozza a képernyőre a 20. század első felének erőszakos, véres és politikával átitatott világát.

Az új évad eredetileg ugyan már tavaly megérkezett volna, a koronavírus természetesen Steven Knight sorozatának forgatási munkálataiba is beleszólt. Így esik, hogy a 2019-es 5. évad után csak nagyjából 3 éves kihagyás után kerülnek ismét elénk a gengszterből lett politikus család tagjai.

Cillian Murphy mellett visszatér persze Paul Anderson, Sophie Rundle, Finn Cole, Harry Kirton és Ned Dennehy is. Ahogy a korábban megismert mellékszereplők közül is viszontlátjuk majd Tom Hardy-t, Sam Claflint, Charlotte Riley-t és Anya Taylor-Joy-t is.

Természetesen egy fontos szereplőtől sajnos biztos, hogy búcsúzik majd az új évad:

Helen McCrory, aki Polly-t alakította tavaly áprilisban hunyt el rákban. Azt nem tudni, hogy készültek-e vele jelenetek a sorozat lezárásához, de így vagy úgy, a karakter ki fog lépni a történetből.

Az új évad továbbra is leköveti majd a történelmi eseményeket, ahogy Tommy próbál elnavigálni a politika vizein és a többé-kevésbé tisztességes üzleti világban. Persze ahogy halad az idő, egyre komolyabb fenyegetést jelent a következő világháború felhője; miközben a karakter még az első traumáit sem tudta feldolgozni.

Noha pontos premierdátumról egyelőre nincs szó, az biztos, hogy még idén elénk kerül a Shelby család történetének kisképernyős lezárása. Aztán ha minden jól megy, jöhet is a Peaky Blinders film, hiszen az eredetileg 7 évadosra tervezett alkotás korábbi lezárásával bőven lesz mit elmesélni egy egészestés darabban.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com