Hírek

Nézz bele az igazi Squid Game-be; itt a valóságshow előzetese

Előzetest kapott a Squid Game valóságshowja, a Squid Game: The Challenge, amelyben igaziból futnak neki a különböző megmérettetéseknek az emberek. A tét hatalmas, de természetesen itt csak a pénzt lehet megnyerni, az életéért senkinek sem kell küzdenie.

A Squid Game, azaz a Nyerd meg az életed című dél-koreai Netflix sorozat két éve robbant be, hogy a streaming legnézettebb sorozatává váljon. Ezt a címet egyébként a mai napig tartja. Az alkotás kis túlzással azonnal a popkultúra részévé vált, jellegzetes stilisztikai elemei miatt pedig még évekig piros overálokban és fekete maszkokban ünneplik majd a Halloweent a világ minden pontján.

Az sosem volt kérdés, hogy ekkora siker után érkezik-e a folytatás. A Netflix azonban eggyel növelte a tétet: igazi valóságshow-t készített a fiktív verzióból.

Még tavaly nyáron érkezett a hír, hogy hús-vér emberekkel forgatja le a reality game valós másolatát a Netflix. Noha elsőre volt aki megkérdőjelezte, hogyan is ültetnek az igazi világba egy olyan játékot, amelyben a szereplők lépten-nyomon meghalnak, a megoldás természetesen kézenfekvő. A játék itt nem élet-halálra megy, egyszerűen kivételesen sok pénzt lehet vele nyerni.

Az előzetes és a beharangozások alapján is egyértelmű azonban, hogy a készítők mindenben megpróbálták leutánozni a sorozatot és olyan hűen visszaadni a Squid Game-et, amennyire csak lehet. Több a sorozatból ismert játék feltűnik a rövid trailerben, ahogy a versenyzők száma is ugyanaz lesz. A 456 főt számláló csapat egyike elvihet majd 4.56 millió dollárt, azaz nagyjából 1.6 milliárd forintot. Az összeg nem mellesleg a valóságshow-k történetében a legmagasabb.

Persze nem mind arany, ami fénylik! A játék forgatása során többen is nyilatkoztak arról, hogy a Netflix produkciója nem a leghumánusabb körülmények között forgatja a versenyt. Sok órás várakozások, nem megfelelő étkeztetés, hideg és üres hangárok, valamint kisebb-nagyobb sérülések is bekerültek a hírekbe. Mindez nem nagyon ártott az érkező sorozatnak, amely vélhetően egy újabb borzasztóan populáris alkotás lesz a Netflix koronáján.

A Squid Game: The Challenge november 22-én érkezik, és tíz részen keresztül izgulhatunk majd a versenyzőkért.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com