Hírek

Nézz bele Chadwick Boseman utolsó filmjébe – Ma Rainey’s Black Bottom előzetes

Előzetest kapott a Ma Rainey’s Black Bottom című zenés dráma, amely egyben Chadwick Boseman legutolsó elkészült filmje is.


Hirdetés

Hamarosan láthatjuk a tragikusan fiatalon elhunyt Chadwick Boseman utolsó filmszerepét bemutató Ma Rainey’s Black Bottomot, a Netflix 2020-as évi felhozatalának újabb erős és igencsak ígéretes darabját.

Viola Davis oldalán a ’20-as évek Chicagójába vezet be minket Boseman, aki Ma Rainey blues énekesnő trombitását alakítja majd a filmben.

August Wilson ünnepelt, Pulitzer-díjas színdarabja adja az alapot, amelyből George C. Wall rendezett most filmváltozatot. A történet a híres énekesnő, Ma Rainey köré fonódik, akit a blues anyjának neveztek a korban. A ’20-as évek Amerikájáról lévén azonban szó, állandó feszültség és vita jellemezte a művésznő és zenekara, illetve a klub menedzsmentjének viszonyát.

Boseman és Davis mellett szerepel még a filmben Glynn Turman, Colman Domingo, Taylour Paige és Jeremy Shamos is. Az alábbi előzetes révén pedig bele is nézhetünk, hogyan tolmácsolja a gárda a 20. század első felének egyik legjelentősebb énekesének történetét.

Chadwick Boseman nem először tűnik fel zenés alkotásban: 2014-ben A James Brown sztoriban játszotta el a címszereplő énekest, ezzel az alakításával pedig még az Oscar-jelöléshez is közel jutott. Sokak szerint a mostani új film is meghozhatja neki a posztumusz jelölést a jövő évi gálán.

Noha a Ma Rainey’s Black Bottom a Netflix filmje, a streaming óriás egyelőre azt tervezi, hogy novemberben mozikba küldi a darabot, igaz, csak limitált forgalmazásban. Széles körben pedig december 18-tól lesz látható az alkotás, akkor már az online felületen.

Chadwick Bosemant utoljára Az 5 bajtárs című Netflixes vietnámi háborús Spike Lee-filmben láthattuk, tavaly pedig Fekete Párducként tért vissza a mozivászonra a Bosszúállók: Végjátékban. A színész mindezen filmek forgatása alatt már küzdött a rákkal, amellyel szemben végül 43 évesen vesztette el a harcot augusztus végén. Korábban leszerződött már egy további új projektre is, amelyben az egyetlen afrikai szamuráj igaz történetét ültette volna vászonra. A Yasuke azonban csak az előkészületeknél járt, amikor Boseman eltávozott közülünk.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.