Hírek

Nézz bele Viggo Mortensen ünnepelt első rendezésébe – Falling előzetes

Érzékeny előzetest kapott Viggo Mortensen rendezői debütálása. A Falling egy megható családi dráma apáról és fiáról.

Hollywood és az európai filmgyártás egyik legnehezebben behatárolható alkotója Viggo Mortensen, aki számtalan erős alakítással lopta be magát a szívünkbe az elmúlt évtizedek során. A színész most ismét a kamera felé fordult – csak éppen mindkét oldalról: Mortensen írói és rendezői bemutatkozásában Lance Henriksen oldalán szerepel a Falling című drámában. Előzetesre fel!

Oscar 2017: Viggo Mortensen, a különutas kedvenc

A háromszoros Oscar-jelölt Viggo Mortensen, akit legutóbb a Zöld könyv olasz gyökerekkel bíró sofőrjeként láthattunk brillírozni élete első filmjét írja és rendezi is, miközben az egyik főszerepet is magára osztotta.

A Falling történetében egy idős apuka meleg fia családjához költözik Los Angelesbe, miután már nem bírja egyedül ellátni magát a vidéki farmján. Apa és fia között azonban világéletükben erős ellentétek feszültek, a házsártos nagypapa pedig finoman szólva sincsen kibékülve a modern kor hozta változásokkal: legyen szó egy piercingről, egy hajszínről vagy éppenséggel felnőtt fia nemi beállítottságáról.

Az eddigi kritikák alapján Lance Henriksen remekel a megfásult és dühös apa szerepében, aki élete alkonyán kénytelen szembenézni szülői döntéseivel és hibáival. Kettejük jól működő duója mellett találjuk Laura Linney-t, Sverrir Gudnasont, Terry Chent és a filmrendező David Cronenberget is. Az előzetes alapján pedig egy érzékeny drámára számíthatunk megkapó alakításokkal.

A film még januárban premierezett a Sundance Filmfesztiválon, azóta pedig Torontóban is bemutatták. 26-án a zürichi filmes szemle programjai között bukkan majd fel, hogy aztán a tél folyamán egyre több európai városba is eljusson. Sajnos azt egyelőre nem tudni, hogy a hazai mozikban is láthatjuk-e majd Mortensen első rendezését, de mi bizakodóak vagyunk.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com