Hírek

Nézz ingyen hazai darabokat a Magyar Film Napja alkalmából

Az idei Magyar Film Napja is szuper kínálattal vár rátok! A jeles nap alkalmából számtalan hazai alkotást nézhettek meg otthon vagy a mozikban a következő napok folyamán. Egy részüket ráadásul ingyen. Sőt Thuróczy Szabolcs legújabb vígjátéka is tévés premiert kap!

Április 30-a a Magyar Film Napja! Ennek kapcsán idén is számtalan izgalmas darabbal, programokkal és kedvezményekkel várnak mindenkit a mozik, a tévécsatornák és a FILMIO is. Közel 100 klasszikus és új magyar film lesz látható összesen az ünnep alkalmából; ezeket a közmédia csatornáin, az RTL és TV2 csatornáin, a Cool TV-n, a Hír TV-n, az ATV Spirit-en, a Prime-on, a Magyar Mozi TV-n, valamint a Mozi+ csatornán láthatják majd a hazai film kedvelői.

A FILMIO közönségszavazás alapján választott ki 5 magyar filmet, amelyet vasárnapig ingyen lehet megnézni majd.

Ezek az Isten hozta, őrnagy úr!, az Anyám és más futóbolondok a családból, a Moszkva tér, a Kék róka és a Werckmeister harmóniák.

De a gazdag kínálatban helyet kapnak az olyan klasszikusok is, mint A tanú, a Vuk, a Habfürdő, A Pogány Madonna, a Meseautó és a Miniszter félrelép is. Mellettük természetesen a kortárs hazai alkotások is felvonulnak majd. Megnézhetjük az Apró meséket, a Toxikomát, a Az unokát, a Kincsemet és a Drakulics elvtársat is.

A további nemzetközi fesztiválokat is megjárt magyar filmek sorát bővíti majd a Testről és lélekről, valamint a Napszállta.

Ha pedig valaki lemaradt volna Thuróczy Szabolcs bájos vígjátékáról, a Szia, Életem!-ről, az most bepótolhatja a hiányt – ráadásul az otthon kényelmében.

És ez még mindig nem minden! A Ludwig Múzuem 2021-ben bemutatott igen csak átfogó magyar filmtörténeti kiállítása is visszatér – ezúttal az online térben. A Nemzeti Filmintézet Nagylátószög – 120 éves a magyar film virtuális
kiállítás
címen futó projektje lehetővé teszi, hogy az ország bármely pontjáról felfedezhessék az érdeklődők a magyar film gazdag múltját és jelenét.

Az idei Magyar Film Napja teljes programja pedig itt található.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com