Hírek

Nézz magyar, olasz és egyéb európai filmeket premier előtt!

Többet között a Spirált is láthatod a hivatalos bemutató előtt.

A novemberi mozinézők két különleges esemény keretén belül is felfedezhetik az európai filmgyártás csemegéit: izgalmas alkotásokkal, valamint premier előtti vetítésekkel jön a 18. Olasz Filmfesztivál, valamint az 5. Európai Art Mozi Nap is.

Hiába marad el számos mozipremier az év végén, bőven lesz mit nézni novemberben is! És most nemcsak a Netflix és az HBO szuper ajánlatairól beszélünk, és még csak nem is a Filmtekercs saját filmklubjáról, hanem

a november 6-án érkező Olasz Filmfesztiválról és a november 8-án jövő Európai Art Mozi Napról.

Az olasz filmgyártás legjavát elhozó Mittelcinemafest idén is a Puskin mozit kapta székhelyéül. A Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecittà rendezvényén 13 kortárs olasz filmet vetítenek eredeti nyelven, magyar felirattal. A színes felhozatal november 6. és 16. között látogatható. Az esemény hivatalos nyitófilmje pedig a Francesco Bruni rendezte Vajon mi lesz? lesz, amelyben egy férfi halállal való szembenézését láthatjuk ironikusan tálalva.

A Debrecenben és Szegeden is vetített, valamint a Távmozi révén országosan is elérhető alkotások között találjuk még a 77. Velencei Filmfesztiválon bemutatott Miatyánk című művet, a szintén Velencében nagy sikert arató Ragadozókat, amely el is nyerte a Legjobb Forgatókönyvnek járó Horizont-díjat, valamint az Utódok című filmet.

Az Olasz Filmfesztivál záró darabja A nélkülözhető boldogság pillanatai című Daniele Luchetti-rendezés lesz. A teljes programról és a jegyvásárlásról a fesztivál hivatalos honlapján olvashattok tovább.

Aki pedig Európa más területeire is elvándorolna, köztük szerény kis hazánkat is beleértve, annak ajánljuk a november 8-án megrendezett 5. Európai Art Mozi Napot! A nemzetközi eseményhez minden évben százával csatlakoznak a különböző európai mozik: idén sincs ez másként. A hazai filmszínházak közül 26 vesz részt az eseményen jövő hét vasárnap.

Két várva várt magyar filmet is láthatunk premier előtt, valamint további 8 európai alkotást találunk a kínálatban.

Felméri Cecília kolozsvári rendező első nagyjátékfilmje, a Spirál Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache és Kiss Diána Magdolna triójával érkezik. A film egy titokzatos szerelmi háromszög köré épül egy gyönyörű, ugyanakkor misztikus tóparti ház árnyékában. Nézz bele az előzetesbe most, a filmet pedig lásd premier előtt! A másik magyar alkotás, amely műsoron lesz Nagy Viktor Oszkár Becsúszó szerelem című romantikus vígjátéka.

Ezek mellett többek között jön egy lengyel-svéd koprodukció, a Sweat, a Berlinale-győztes DAU. Natasa és az Egy humorista élete című svéd dráma is.

A teljes felhozatalt az Art-Mozi Egyesület honlapján találjátok. Mozizásra fel!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com