Hírek

A True Detective írója mentheti meg a Pengét?

A Marvel Studios készülő projektjéhez csatlakozott Nic Pizzolatto, A törvény nevében (True Detective) című széria showrunnere. A Penge talán így végre elkészülhet.

A szuperhősfilmeket gyártó stúdió talán még nem nevezné „produkciós pokolnak” a Penge-filmet, de kívülről nagyon úgy tűnik, kemény fába vágták a fejszéjüket. A vámpírölő újbóli nagyvászonra ültetése már időközben rendezőt is váltott, jelenleg Yann Demange, a ’71 és A kokainkölyök készítője ül a direktori székben. Most pedig bejelentették, hogy A törvény nevében nagysikerű alkotója, Nic Pizzolatto is beszáll a projektbe.

Az író korábban már együtt dolgozott a címszereplőt alakító Mahershala Alival a detektívantológia harmadik szezonjában.

A Marvel elmondása szerint a Penge sokkal sötétebb tónusú lesz az univerzum többi filmjéhez képest. Nem is meglepő ez, tekintve, hogy a korábbi trilógia, melynek főszereplője Wesley Snipes volt, R-besorolást kapott. A produkció egyik veszélye egészen az első képsorok megjelenéséig az lesz, hogy „vérszegénynek” ítélik – ennek cáfolására Pizzolatto leigazolása valóban jó döntésnek tűnik.

A Penge várhatóan 2024-ben debütál, a forgatás a hírek szerint idén májusban kezdődik. Mahershala Ali mellett olyan színészek tűnnek majd fel benne, mint az újdonsült horrorkirálynő, Mia Goth, valamint Az 5 bajtársban pár éve nagyot alakító Delroy Lindo.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com