Hírek

Nicholas Hoult lesz J.D. Salinger

Nicholas-Hoult Életrajzi film készül a kultikus ifjúsági regény, a Zabhegyező kitűnő írójáról, J.D. Salinger-ről. A Rebel In the Rye főszerepét Nicholas Hoult kapta, míg a filmet Danny Strong írja és rendezi – áll a Variety oldalán.

A forgatókönyvet Kenneth Slawenski szintén életrajzi könyvéből, a J.D. Salinger. A Life.-ból írja Strong, míg az alkotás producerei között találjuk Molly Smitht, Trent Luckinbillt, Thad Luckinbillt, Bruce Cohent, Jason Shumant és magát Strongot is. Utóbbi számára nem lesz újdonság, hogy készülő filmjének a forgatókönyvét is írja, hiszen eddigi munkássága is inkább erre a területre és a színészkedésre koncentrált. Leghíresebb alkotása az HBO sorozata, az Empire.

A készítők a legközelebbi Torontói Filmfesztiválon szeretnék a külföldi piacnak is bemutatni a filmet, mely az író kalandos életéről szól. Egy lázadó ifjúkor, komor és véres emlékek a második világháborúról, nagy szerelem, hatalmas csalódások mind a magán, mind a szakmai életben. Végül pedig egy spirituális megújulás. Ezeket ígéri Strong, no meg a méltán világhírű Zabhegyező megírásának történetét.

A 2010-ben elhunyt íróról három évvel később megjelent már egy tisztán életrajzi dokumentumfilm, mely a háború és a Zabhegyező (1951) kiadása közötti időszakot mutatja be. Az akkori alkotást Shane Salerno készítette, akivel már ekkor tárgyalásokat kezdett a The Weinstein Company, hogy játékfilmes ötleteket meríthessenek a kész műből.

Salingert Nicholas Hoult játssza, akinek Amerikában ebben a hónapban jelenik meg legújabb filmje, az Equals címen futó romantikus sci-fi, melyben Kristen Stewart és Guy Pierce oldalán láthatjuk őt. De következő alkotására se kell sokat várni, hiszen novemberben érkezik a Kill Your Friends című véres vígjáték-drámája, melynek igen csak pörgős és hangulatos előzetese van.

Egyelőre többet nem tudni a filmről, se további szereplőket, se megjelenési dátumot nem jelöltek még meg a készítők, de első ránézésre igen csak figyelemreméltó alkotásnak ígérkezik a Rebel In the Rye.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya