Hírek

Nicholas Hoult mint pszichopata gyilkos?

Kill-Your-Friends Előzetest kapott a John Niven bestselleréből készült Kill Your Friends, a főszerepben Nicholas Hoult.

A Kill Your Friends a skót Niven első regénye 2008-ból, mely azonnal toplistákra is került, mostanra pedig a filmváltozata is elkészült. A történet a 90-es évek végén játszódik Londonban, a Britpop virágzásakor. Az ambiciózus főszereplő, Steven Stelfox – őt alakítja majd Hoult -, a zeneiparban dolgozik, kollégáival ellentétben azonban inkább érdeklik a nők, az ital és a drogok, mint hogy valódi és jövedelmező tehetségekre bukkanjon. Végül is miért is kéne neki dolgoznia, ha mások elvégzik helyette a munkát, amit végül magáénak mondhat majd? Kérdés, hogy milyen áron teszi ezt.

A film első ránézésre híven követi a könyv történetét, pörgős, dinamikus és olykor igen csak sokkoló. A rendező, Owen Harris idáig inkább csak sorozatrészeket rendezett (Kívülállók, Fekete tükör), így kíváncsian várjuk, mit hoz ki második nagyjátékfilmjéből.

A főszerepet kapó Hoult biztos lendít a végeredményen, egyelőre tökéletes választásnak tűnik Stelfox megformálására. A színész egyébként a Skins című sorozattal került fel igazán a palettára, majd az Eleven testek című romantikus zombifilmmel robbant be igazán a köztudatba, hogy aztán olyan filmekben szerepeljen, mint az X-Men: Az eljövendő múlt napjai, a Mad Max: A harag útja és a Sötét helyek. A következő egy évben pedig másik három alkotásban is láthatjuk majd.

Mellette heyett kapott még Ed Skrein, James Corden, Rosanna Arquette, Joseph Mawle és Tom Riley is. A forgatókönyvet az alapul szolgáló könyv írója, John Niven készítette.

A Kill Your Friends novemberben érkezik az amerikai mozikba, magyar forgalmazásáról egyelőre nem tudni. Mi reménykedünk, hiszen rég volt már az az Amerikai pszicho.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd Edinburgh-ban a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializácója a thriller és a krimi, valamint Alfred Hitchcock.