Hírek

Nicholas Hoult mint pszichopata gyilkos?

Kill-Your-Friends Előzetest kapott a John Niven bestselleréből készült Kill Your Friends, a főszerepben Nicholas Hoult.

A Kill Your Friends a skót Niven első regénye 2008-ból, mely azonnal toplistákra is került, mostanra pedig a filmváltozata is elkészült. A történet a 90-es évek végén játszódik Londonban, a Britpop virágzásakor. Az ambiciózus főszereplő, Steven Stelfox – őt alakítja majd Hoult -, a zeneiparban dolgozik, kollégáival ellentétben azonban inkább érdeklik a nők, az ital és a drogok, mint hogy valódi és jövedelmező tehetségekre bukkanjon. Végül is miért is kéne neki dolgoznia, ha mások elvégzik helyette a munkát, amit végül magáénak mondhat majd? Kérdés, hogy milyen áron teszi ezt.

A film első ránézésre híven követi a könyv történetét, pörgős, dinamikus és olykor igen csak sokkoló. A rendező, Owen Harris idáig inkább csak sorozatrészeket rendezett (Kívülállók, Fekete tükör), így kíváncsian várjuk, mit hoz ki második nagyjátékfilmjéből.

A főszerepet kapó Hoult biztos lendít a végeredményen, egyelőre tökéletes választásnak tűnik Stelfox megformálására. A színész egyébként a Skins című sorozattal került fel igazán a palettára, majd az Eleven testek című romantikus zombifilmmel robbant be igazán a köztudatba, hogy aztán olyan filmekben szerepeljen, mint az X-Men: Az eljövendő múlt napjai, a Mad Max: A harag útja és a Sötét helyek. A következő egy évben pedig másik három alkotásban is láthatjuk majd.

Mellette heyett kapott még Ed Skrein, James Corden, Rosanna Arquette, Joseph Mawle és Tom Riley is. A forgatókönyvet az alapul szolgáló könyv írója, John Niven készítette.

A Kill Your Friends novemberben érkezik az amerikai mozikba, magyar forgalmazásáról egyelőre nem tudni. Mi reménykedünk, hiszen rég volt már az az Amerikai pszicho.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

Hirdetés