Hírek

Nick Hornby-romkommal nem lehet hibázni – Juliet, Naked előzetes

Ethan Hawke, Rose Byrne és Chris O’Dowd szerelmi háromszögében mindenkinek jár egy második esély. A Juliet, Naked Nick Hornby regénye alapján készült.

Kijött az első előzetes a Juliet, Naked című romantikus vígjátékhoz. Jesse Peretz filmje Nick Hornby regényén alapul (magyarul A meztelen Juliet címen jelent meg), amelyben Duncan (O’Dowd) egy olyan rocksztárért (Hawke) rajong, aki évtizedek óta eltűnt a nyilvánosság elől. Amikor a zenésznek megjelenik egy új dala, Duncan párja (Byrne) kemény kritikát ír róla, amelyre meglepő módon maga a rejtőzködő sztár válaszol. Innentől pedig beindulnak a romantikus vígjátékok jól ismert gépezetei.

A kedves mókának tűnő Juliet, Naked Evgenia Peretz, Jim Taylor és Tamara Jenkins forgatókönyvéből készült, az egyik producer Judd Apatow. Jesse Peretz rendező eddig főként sorozatokon dolgozott, a New Girl, a Csajok vagy a GLOW néhány epizódja ígéretes ajánlólevél. A film a Sundance fesztiválon mutatkozott be idén, augusztustól látható az amerikai mozikban, magyar premierről nincs hír.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya