Hírek

Nicolas Cage-et sosem fizették ki az Oscar-díjas szerepéért

Meglepő történettel állt elő a Las Vegas, végállomás rendezője: Mike Figgis szerint se ő, sem a film sztárja, Nicolas Cage nem kapta meg a fizetését az 1995-ös filmért. Pedig az elkészült alkotást a kritikusok mellett a közönség is elismerte, ami a bevételekben is megmutatkozott.

A Las Vegas, végállomás rendezője, Mike Figgis szerint sem ő, sem Nicolas Cage nem kapta meg azt az összeget, amit a közreműködésükért megérdemeltek volna. Bár Cage alakítását Oscar-díjjal jutalmazta az Akadémia, és a film is jól fialt a kasszáknál: a 4 milliós dolláros büdzsével szemben több mint 32 milliót hozott a konyhára, a Lumiere Pictures mégis elvitatta a remélt nyereséget, és megtagadta a 100 ezer dolláros tiszteletdíj teljesítését.

Figgis minderről az It Happened In Hollywood című podcastben mesélt a hallgatóságának:

„Azt mondták, sosem lett nyereséges az alkotás. Akárhogy is történt, a következő filmemmel nagyon jól kerestem, Nic pedig 20 milliót kapott egyetlen szerepért, szóval egész jól alakultak a dolgok” – idézte a Movieweb Figgis szavait.

A történet már csak azért is pikáns, mert az öngyilkossági hajlamokkal küzdő forgatókönyvíró megformálásáért Oscar-díjjal jutalmazták Nicolas Cage-et, sőt a következő években olyan busás hasznot hozó filmek főszerepét is megkapta a színész, mint A szikla, a Con Air – Fegyencjárat és az Ál/Arc.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!