Hírek

Nicolas Cage és a hatalmas tehetség elviselhetetlen súlya

Nicolas Cage végre eljátszhatja élete legnagyobb szerepét, vagyis önmagát…

Szó se róla, a híres-neves Coppola család sarja, Nicolas Cage filmkarrierje teljes joggal nevezhető hullámvasútnak, ami elég magasról indult. Pályája elején nagybátyja, Francis Ford Coppola védőszárnyai alatt próbált érvényesülni (Rablóhal, Gengszterek klubja, Előre a múltba), de ezt a korszakot egyébként is a nagy rendezőkkel közös munkák jellemzik. Az Arizónai ördögfióka a Coen testvérekkel, a Holdkórosok Noeman Jewinsonnal vagy a Veszett a világ David Lynch-csel, ami egyenes úton vezetett a színész Oscar-díjáig a Las Vegas, végállomásért, amelyet egy erős blockbuster-korszak követett olyan nagyszabású produkciókkal, mint A szikla vagy az Ál/Arc.

Nagyjából itt kapcsolt teljes sebességre a hullámvasút, amibe olyan remek filmek tarkították az útját, mint az Adaptáció, A fegyvernepper, a Trükkös fiúk vagy a Joe; azonban itt már minden jó mozira jutott egy olyan rettenet, mint A szellemlovas, Szörnyszülők vagy Boszorkányvadászat. Ez pont elég volt hozzá, hogy

Cage körül kialakuljon egy igazi „WTF-kultusz”, és éppen erre kultuszra épít Tom Gormican (Ghosted) Kevin Ettennel (Dokik, Született feleségek) közös forgatókönyve, a The Unbearable Weight of Massive Talent.

A készülő filmben Nicolas Cage önmagát alakítja majd – lásd John Malkovich és a John Malkovich-menet -, konkrétan a Nicolas Cage-t, akinek pénz kell, így elvállalja, hogy egymillió dollárért részt vesz egy mexikói milliárdos szuperrajongója születésnapi buliján. Persze a dolgok pont úgy sülnek el, ahogy egy mexikói milliárdos buliján elsülhetnek, így a színésznek az egyik közkedvelt karaktere bőrébe bújva kell kimásznia az életveszélyes csávából.

Nicolas Cage a Mom and Dad című filmben

A feltehetően jó adag öniróniával és meghökkentő fordulatokkal tarkított film forgatása hamarosan kezdődik, és az alkotók ígérete szerint pontosan reprezentálja mindazt, amit Nicolas Cage neve jelent a rajongóknak. Hogy ez most jó hír vagy fenyegetés, azt mindenki döntse el maga.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..