Hírek

Nicolas Cage és a hatalmas tehetség elviselhetetlen súlya

Nicolas Cage végre eljátszhatja élete legnagyobb szerepét, vagyis önmagát…

Szó se róla, a híres-neves Coppola család sarja, Nicolas Cage filmkarrierje teljes joggal nevezhető hullámvasútnak, ami elég magasról indult. Pályája elején nagybátyja, Francis Ford Coppola védőszárnyai alatt próbált érvényesülni (Rablóhal, Gengszterek klubja, Előre a múltba), de ezt a korszakot egyébként is a nagy rendezőkkel közös munkák jellemzik. Az Arizónai ördögfióka a Coen testvérekkel, a Holdkórosok Noeman Jewinsonnal vagy a Veszett a világ David Lynch-csel, ami egyenes úton vezetett a színész Oscar-díjáig a Las Vegas, végállomásért, amelyet egy erős blockbuster-korszak követett olyan nagyszabású produkciókkal, mint A szikla vagy az Ál/Arc.

Nagyjából itt kapcsolt teljes sebességre a hullámvasút, amibe olyan remek filmek tarkították az útját, mint az Adaptáció, A fegyvernepper, a Trükkös fiúk vagy a Joe; azonban itt már minden jó mozira jutott egy olyan rettenet, mint A szellemlovas, Szörnyszülők vagy Boszorkányvadászat. Ez pont elég volt hozzá, hogy

Cage körül kialakuljon egy igazi „WTF-kultusz”, és éppen erre kultuszra épít Tom Gormican (Ghosted) Kevin Ettennel (Dokik, Született feleségek) közös forgatókönyve, a The Unbearable Weight of Massive Talent.

A készülő filmben Nicolas Cage önmagát alakítja majd – lásd John Malkovich és a John Malkovich-menet -, konkrétan a Nicolas Cage-t, akinek pénz kell, így elvállalja, hogy egymillió dollárért részt vesz egy mexikói milliárdos szuperrajongója születésnapi buliján. Persze a dolgok pont úgy sülnek el, ahogy egy mexikói milliárdos buliján elsülhetnek, így a színésznek az egyik közkedvelt karaktere bőrébe bújva kell kimásznia az életveszélyes csávából.

Nicolas Cage a Mom and Dad című filmben

A feltehetően jó adag öniróniával és meghökkentő fordulatokkal tarkított film forgatása hamarosan kezdődik, és az alkotók ígérete szerint pontosan reprezentálja mindazt, amit Nicolas Cage neve jelent a rajongóknak. Hogy ez most jó hír vagy fenyegetés, azt mindenki döntse el maga.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya