Hírek

Nicolas Cage virágnyelven magyarázza a káromkodások eredetét

Alaphangon bizarr sorozat közeledtét jelezte a Netflix, ám a jelző érvénye szertefoszlik, amint meglátjuk, hogy Nicolas Cage adta az arcát a projekthez.

Biztos (talán? esetleg?) sokan gondolkodtak már azon, honnan erednek azok a szavak és kifejezések, amiket akkor mondunk, mikor a kislábujjunkkal az asztal lábába rúgunk. A Netflix a végtelennek tűnő tőkéjével erre is gondolt, ezért egy tényfeltáró, komoly tudományos munkával előállított dokumentumszériát készített a népszerű angol nyelvű káromlások magyarázatára. A sorozat szócsöve pedig a vadonatúj, beültetett séróval, öltönyben érkező Nicolas Cage.

A Nicolas Cage’s History of Swear Words hat epizódból áll majd:

név szerint a „fuck”, „shit”, „bitch”, „dick”, „pussy” és a „damn” szavakat elemzik majd benne, remélhetőleg szórakoztató formában. Az előzetes már meg is villantotta, milyen szóvirágokkal tarkított monológokban értekezik majd a szebb napokat is látott, de öniróniájáról is ismert színész azokról a kifejezésekről, melyeket nem illik szalonokban kimondani.

A Netflix alkotásában olyan humoristák is megszólalnak, mint Sarah Silverman, Nikki Glaser, Jim Jefferies, de a Városfejlesztési osztályból és a Devs című sorozatból is ismert Nick Offerman is felbukkan. Emellett nyelvészek, írók, kritikusok és egyetemi professzorok is szakértői lesznek a témának.

A Nicolas Cage’s History of Swear Words 2021. január 5-én érkezik a Netflix platformjára.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés