Hírek

Nicole Kidman, dupla Mark Ruffalo, Hugh Laurie és Matthew Rhys az HBO 2020-as kínálatában

A Netflix után az HBO is előállt a 2020-as saját gyártású kínálatával, és meg kell hagyni, erős évnek néz elébe a csatorna. Íme egy válogatás, hogy mit érdemes majd nézni idén.

Az HBO 2020-ra is nagyon ígéretes alkotásokat tartogat számunkra. A 2019-es év (egyik) legjobb sorozatát, a Csernobilt követően izgatottan várjuk, hogy mivel áll elő a csatorna az idei évre. Íme egy gyors összefoglaló néhány kivételesen érdekesnek tűnő filmről és sorozatról.

Ha senki sem menti meg őket, ma én se lennék – Csernobil

The Outsider (premier január 12.)

Továbbra is kitartóan érkeznek az aktuális Stephen King-feldolgozások. Ezúttal az író egy 2018-as alkotása kerül a képernyőre Ben Mendelsohn, Cynthia Erivo és Jason Bateman szereplésével. Utóbbi Andrew Bernstein és Igor Martinovic oldalán rendezőként is beszállt a projektbe. A sorozat egy gyilkossági nyomozóról szól, aki legújabb ügye révén megkérdőjelez mindent, amiben eddig hitt. Szemtanúk és DNS tesztek bizonyítják, hogy egy edző a tettes, ő azonban több száz kilométerre volt a tetthelytől. Hol találkozik a józan ész és a természetfeletti?

Avenue 5 (premier január 19.)

Hugh Laurie rutinos veteránként kerül ismét a kisképernyőre: tavaly Az alelnökben fordult meg többször is, illetve A 22-es csapdájában is szerepelt a színész. Ezúttal az HBO egy humoros és abszurd sci-fijét vezeti majd, amelyben egy űrhajó kapitányát alakítja. Csapatával együtt pedig váratlan fordulatok hadával kell megbirkóznia.

The Plot Against America (premier március 16.)

A politikai minisorozat egy alternatív Amerikában játszódik és egy zsidó család szemszögéből mutatja be, ahogy egy kirekesztő és rasszista elnök révén a fasizmus felé hajlik el az amerikai nemzet. A többek között a Drótért és a Fülledt utcákért is felelős David Simon munkájára mindenképpen érdemes lesz majd odafigyelni. Főleg, hogy a sorozatban olyanok szerepelnek, mint Winona Ryder, Zoe Kazan és John Turturro.

I Know This Much True (premier valamikor tavasszal)

Mi a tavalyi Gemini Man és a Az élet önmagammal környékén szedtük össze a legemlékezetesebb alakításokat, amelyek kapcsán egyazon színész két karaktert formált meg, az HBO pedig szintén felül a lóra: a csatorna egyik legújabb saját gyártású sorozata Mark Ruffalót hozza el nekünk duplán. A színész egy ikerpárt alakít, amelynek egyik tagja skizofréniában szenved.

Törött tükörképek – Színészek kettős szerepekben

Bad Education (premier valamikor tavasszal)

Tudjuk jól, hogy az HBO nagy sikerrel szokta képernyőre vinni a megtörtént eseteket, így jogosan várhatjuk az amerikai iskolarendszer egyik legnagyobb sikkasztási botrányát feldolgozó filmet. A főszerepet játszó Hugh Jackman és Allison Janney játékát pedig már most sokan dicsérik.

The Undoing (premier valamikor tavasszal)

A Nicole Kidman és Hugh Grant duót ismét összehozó minisorozat a dán Oscar-díjas rendezőnő, Susanne Bier legújabb produkciója. Kidman egy sikeres terapeutát alakít, akinek élete egyik pillanatról a másikra darabokra hullik egy haláleset révén. A Donald Sutherlandet is felvonultató alkotás Jean Hanff Korelitz 2014-es regényének adaptációja. Reméljük, ez most jobban sikerül majd, mint Bier korábbi Netflix-munkája, a Madarak a dobozban.

Perry Mason (premiert egyelőre nem tudni)

Matthew Ryhes főszereplésével tér vissza a mindenre elszánt ügyvéd, Perry Mason, akit az HBO adaptációjában egy tragikusan végződő emberrablás kapcsán bérelnek fel. A sorozat noir hangvételű lesz és 1931 Los Angelesébe invitálja majd el a nézőket. Ron Fitzgerald és Rolin Jones viszik majd az alkotást, míg az executive producerek között ott van Robert Downey Jr. is.

Ezek mellett többek között folytatódik az Eufória, a Westworld, a Barry és a The New Pope is.

https://www.youtube.com/watch?v=bo9KA79BdP4

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés