Hírek

Nicole Kidman vezeti a sztárokat Robert Eggers 10. századi vikingfilmjében

A világítótoronyért is felelős Robert Eggers rendező ezúttal egy gigaprodukciót ígér sztárokkal teletömve. A Northman című vikingfilm Nicole Kidman és Alexander Skarsgård vezetésével érkezik.

Robert Eggers Cannes- és Sundance-díjas alkotó harmadik nagyjátékfilmjére készül. Az IndieWire híre alapján a produkcióban szereplő A-listás sztárok szerint igazi nagy dobás lesz a 10. századi vikingek világába bevezető Northman.

Míg a főszereplők között található Nicole Kidman szerint egyenesen félelmetes élmény a forgatás, Anya Taylor-Joy azt ígéri, valami olyan kerül majd a nézők elé, amit soha életükben nem láttak.

Erősnek hathat a fiatal színésznő véleménye, ugyanakkor a rendező, a színészgárda és a történet miatt mi egy pillanatig sem kételkedünk abban, hogy tényleg egy egészen új filmes élmény vár ránk.

A történetben egy északi herceg bosszúhadjáratát láthatjuk majd, aki átszeli a vidéket, hogy megölt apja gyilkosai után eredjen. A viking hagyományokat biztosan hűen megelevenítő alkotás ízig-vérig északi munka lesz, gyönyörűen rideg tájak, korhű kosztümök és előreláthatólag nagyon erős alakítások keveredésével.

Eggers már A boszorkány kapcsán bebizonyította, hogy érdemes odafigyelni egyedi látásmódjára és kivételen hangulatteremtésére. Tavaly pedig A világítótorony fekete-fehér képsoraival rázta fel a filmes világot. Most pedig ismét együtt dolgozik nem egy, hanem két korábbi alkotótársával is. Taylor-Joyt ugyanis A boszorkány főszerepében láthattuk, míg Willem Dafoe A világítótorony után csatlakozott megint a rendezőhöz.

De Kidman, Taylor-Joy és Dafoe mellett is kapunk egy adag hírességet: a Northman ugyanis felvonultatja még Ethan Hawke-ot, Björköt és Alexander Skarsgårdot is.

Utóbbi egyébként a Hatalmas kis hazugságok után ismét Nicole Kidman mellett forgat, aki a népszerű sorozatban a színésznő erőszakos férjét alakította.

Az Oscar-díjas Kidman borzasztóan elfoglalt mostanság, így külön örömhír, hogy az Írországban zajló forgatás végre ismét megindulhatott, miután egy hónapig szüneteltek a munkálatok. Így nagy eséllyel nem igazán kavart bele a színésznő egyéb készülő alkotásaiba a Northman forgatási csúszása. Érkezik ugyanis egy Netflix musical tőle, amelynek már előzetese is van, illetve az előmunkálatoknál jár egy újabb csavaros sorozat, amit mi a legjobban várt adaptációk közé is betettünk.

Vajon Eggers kihozza majd a maximumot Kidmanből, és a Northman után át kell írnunk a színésznő legjobb alakításairól szóló toplistánkat? Reméljük, a válaszra nem kell éveket várnunk: noha a film még nem kapott pontos premierdátumot, valószínűleg jövőre bemutathatják már a Focus Features és a Universal Pictures alkotását.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com