Hírek

Nincs idő bemutatni: megint eltolták az új James Bond-film premierjét

De legalább annak örülhetünk, hogy a Nincs idő meghalni mozis forgalmazást kap majd egyszer – mára ez is nagy szó lett.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Mi is legalább ezerszer megírtuk már, és nekünk is a könyökünkön jön ki, hogy megint csúszik az új James Bond-film premierje. De ez most más. A világ fejlett országaiban belátható időn belül be fogják oltani a lakosságot (legalábbis azt a részét, amelyik ezt engedi), ezáltal – ha nem is a társadalom által elvárt gyorsasággal – de előbb-utóbb megszűnnek a korlátozások.

Az MGM tippje az, hogy októberben már minden rendben lesz. Legalábbis erre utal, hogy

a Nincs idő meghalni premierjének új időpontja október 8.

Április 2-ről (előtte tavaly októberről, előtte tavaly áprilisról) csúszott át a dátum. A Variety szerint a szakmában teljesen egyértelmű volt, hogy az első félévre kitűzött bemutató időpontja fenntarthatatlan, igazán senki nem lepődött a sokadik halogatáson.

A gyártó-forgalmazó stúdiók összefonódása miatt a Nincs idő meghalnit gyakorlatilag muszáj moziban bemutatni, és mivel 200 millió dolláros megabüdzséjű a film, ezért nélkülözhetetlen a teljes fordulatszámon pörgő mozizás lehetősége. Részben ezért is az új James Bond-mozi volt az első film tavaly, amelynek módosították a premierdátumát. Furcsa belegondolni: akkor még tényleg reálisnak tűnt, hogy fél év alatt enyhülni fog a járvány.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés