Hírek

Nincs idő a halálra – Itt a 25. James Bond-mozi előzetese

Megjött végre a legfrissebb James Bond-kaland, a No Time To Die (Nincs idő meghalni) új trailere, ami tovább csigázza a rajongókat. Bőven méri az izgalmat, ugyanakkor sok minden homályban marad, ahogy az ilyenkor illik.

Daniel Craig utolsó Bond-mozija az előzetes alapján ígéretesnek tűnik. A műfajban kissé szokatlan ritmusú kedvcsináló valószínűleg szándékosan van ütemtelenre, szaggatott ritmikájúra vágva, ezzel egyfajta fojtott feszültséget kölcsönöz a képsoroknak.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A kicsit több mint két és fél perces klipecske helyenként szellősebb, ráérősebb, máskor pillanatokra felpörög, és a torkunkban dobog a szívünk, de nem a szokványos és elkoptatott, a suspense-t az őrületig fokozó hatásmechanizmussal él. Természetesen megint bejárjuk majd a fél világot az ügynökkel, gyönyörű és lepusztult tájakon egyaránt barangolhatunk.

Tágas és klausztrofób helyszínek egyaránt visszaköszönnek, mint a Bond-filmek ikonográfiájának unásig ismert paneljei.

Daniel Craig búcsúzik, és ennek okán talán egyfajta melankólia is érződik az előzetest nézve. Viszontagságos volt a huszonötödik kaland előélete. Sem a rendezőcserétől, sem Craig sérülésétől nem lett jobb a produkció hangulata. A végeredményt azért, reméljük, ezek a történések nem befolyásolják jelentősen.

Cary Joji Fukunaga (True Detective első évada) rendezése és Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) forgatókönyvírói közreműködése több, mint ígéretes kettős.  A szereplőgárdára sem lehet különösebb panasz. Az új karakterek alakítói is izgalmasak (Rami Malek, Lashana Lynch, Ana de Armas), az utóbbi négy film ismert figuráinak (Ralph Fiennes, Naomie Harris, Jeffrey Wright, Ben Whishaw, Rory Kinnear, Léa Seydoux) visszatérése pedig üdvös. Ha mindez nem lenne elég, a Spectre – A Fantom visszatér fő gonosza, Christoph Waltz is tiszteletét teszi.

A film a magyarországi mozikba 2020. április 8-án érkezik.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés