Hírek

„Nincs köze Buzzhoz” – megszólalt Tim Allen a Lightyear kapcsán

Lightyear-Chris-Evans

Buzz Lightyear eredeti hangja elég rossz véleménnyel van a nemrég bemutatott önálló film kapcsán, amiben már nem ő adja a hangját a szeretett karakternek.

Nagy várakozás övezte, de nem igazán váltotta be a reményeket a Disney-Pixar Lightyear című filmje, ami a Toy Story filmek egyik főhősének spin-offja. Pontosabban nem a játékfigura önálló története, hanem az a film, ami a Toy Story világában Buzz Lightyear figuráját ihlette. Vagyis ez az a film, amit Andy is látott. Hogy mennyire volt nagyobb a füstje, mint a lángja, az is jelzi, hogy Buzz hangját négy filmen keresztül is adó színész is megszólalt. A The Hollywood Reporter szemlézi, hogy

Tim Allen egy interjúban a Lightyear kapcsán arról beszélt, hogy „ez egy teljesen új csapat és semmi köze az előző filmekhez.”

Allen már sok évvel ezelőtt beszélt a Pixar illetékeseivel egy esetleges önálló filmről, ami szerinte szórakoztató lehetne. Akkor még úgy képzelte el, hogy élőszereplős filmnek kellene lennie. Különös ötlet, de valljuk be Tim Allen már nincs igazán űrcowboy korban. A színész azt is elmondta, szerinte „nem létezhet a Toy Story Buzzja Woody nélkül”.

A Lightyear hibája valahol itt lehet, hiszen Angus MacLane filmjében éppen az az óriási szív nincs meg, ami eddig minden Toy Story filmben megvolt. „Ahogy én látom, ez nem egy nagy kalandtörténet. Ez egy csodálatos történet, csak semmi köze a játékhoz. Nincs köze Buzzhoz. Egyszerűen nincs” – fejezte be a színész.

A Lightyear a kritikusok után a nézőket sem tudta meggyőzni. A mozipénztáraknál visszafogott második helyen nyitott a Jurassic World: Világuralom mögött. Az animációs film a bemutatása óta viták tárgya. Vannak, akik a siker elmaradását éppen Tim Allen hiányában keresik (ebben a filmben Buzz hangját Chris Evans adta), de nagy visszhangot váltott ki a filmben elcsattanó azonos neműek csókja is. Ahol látható volt, ott azért, ahol kivágták, ott azért.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!