Hírek

Női forgatókönyvíró miatt tér vissza a Halálos iramban sztárja

Michelle Rodriguez nem bízza a véletlenre. A Halálos iramban kilencedik részére csak ultimátummal volt hajlandó igent mondani.

Ki gondolta volna még 2001-ben, hogy az illegális autóversenyekre építő Halálos iramban-sorozat egyszer a kilencedik részére készülhet? 2017-ben találkozhattunk utoljára a Vin Diesel által alakított Dominic Torrettóval és családjával, és az ütemterv alapján idén kellett volna érkeznie az új filmnek. A Universal stúdió azonban keresztülhúzta Dieselék számítását, és beiktatott egy különálló kalandot Hobbs és Shaw címen, mely kapcsán Dwayne Johnson és Jason Statham ázsióját kamatoztatják a nyár egyik legagyatlanabb akciófilmjével.

A 9. rész nemcsak azért nem készült eddig el, mert a spin-off útban volt, hanem mert a stábon belül fennállt a feszültség. Michelle Rodriguez például nem szándékozott visszatérni egy újabb körre, de feltételeit továbbította a készítőknek.

Rodriguez marad a sorozattal, mert felvettek a forgatókönyvírók közé egy nőt is.

Egy ilyen macsó franchise-ban a nők igencsak háttérbe szorulnak, és bár az akcióban olykor előtérbe helyezik őket, inkább támogató jelleggel voltak jelen, vagy pedig szexuális ajzószerként a nézők számára. Michelle Rodriguez karaktere, Letty egy olyan szereplő, aki rendszeresen volt közös jelenetekben a főszereplővel, Vin Diesellel – tekintve, hogy Torretto szerelmét alakította. Rodriguez szerint a sorozatnak „haladnia kell a korral”, így sokkal érzékenyebben kell viszonyulnia a női figurákhoz. Ehhez pedig a legmegfelelőbb megoldás egy női forgatókönyíró.

A Halálos iramban 9.-nek még nincs bejelentett premierdátuma, de sokan arra számítanak, hogy a forgatások még idén elkezdődnek.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés