Hírek

Női forgatókönyvíró miatt tér vissza a Halálos iramban sztárja

Michelle Rodriguez nem bízza a véletlenre. A Halálos iramban kilencedik részére csak ultimátummal volt hajlandó igent mondani.

Ki gondolta volna még 2001-ben, hogy az illegális autóversenyekre építő Halálos iramban-sorozat egyszer a kilencedik részére készülhet? 2017-ben találkozhattunk utoljára a Vin Diesel által alakított Dominic Torrettóval és családjával, és az ütemterv alapján idén kellett volna érkeznie az új filmnek. A Universal stúdió azonban keresztülhúzta Dieselék számítását, és beiktatott egy különálló kalandot Hobbs és Shaw címen, mely kapcsán Dwayne Johnson és Jason Statham ázsióját kamatoztatják a nyár egyik legagyatlanabb akciófilmjével.

A 9. rész nemcsak azért nem készült eddig el, mert a spin-off útban volt, hanem mert a stábon belül fennállt a feszültség. Michelle Rodriguez például nem szándékozott visszatérni egy újabb körre, de feltételeit továbbította a készítőknek.

Rodriguez marad a sorozattal, mert felvettek a forgatókönyvírók közé egy nőt is.

Egy ilyen macsó franchise-ban a nők igencsak háttérbe szorulnak, és bár az akcióban olykor előtérbe helyezik őket, inkább támogató jelleggel voltak jelen, vagy pedig szexuális ajzószerként a nézők számára. Michelle Rodriguez karaktere, Letty egy olyan szereplő, aki rendszeresen volt közös jelenetekben a főszereplővel, Vin Diesellel – tekintve, hogy Torretto szerelmét alakította. Rodriguez szerint a sorozatnak „haladnia kell a korral”, így sokkal érzékenyebben kell viszonyulnia a női figurákhoz. Ehhez pedig a legmegfelelőbb megoldás egy női forgatókönyíró.

A Halálos iramban 9.-nek még nincs bejelentett premierdátuma, de sokan arra számítanak, hogy a forgatások még idén elkezdődnek.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..