Hírek

Női íróktól kapjuk az élőszereplős Bambit

Aligha meglepő, hogy a Disney A dzsungel könyve és Az oroszlánkirály sikerén felbuzdulva újabb állatos meséjéből készít élőszereplős filmet. Ezúttal a Bambin a sor – írja a The Hollywood Reporter.

Szépen fogynak a feldolgozandó Disney-mesék. Amíg azonban eleinte csak tényleges élőszereplős alkotások kerültek a mozikba, azaz hús-vér színészekkel készítették újra a jól ismert meséket, mostanra a technológia új hullámait meglovagolva a tisztán állatos munkák is nagyvászonra kerülnek.

A Disney először A dzsungel könyvét, majd Az oroszlánkirályt élesztette újra, komoly anyagi sikerrel. A fotorealisztikus látványhoz jöttek az A-listás szereplők, és máris robbantak a kasszák. Így természetesen csak idő kérdése volt, hogy mikor kerül sor a Bambira is.

Az 1942-es mese azonban mindössze 70 perces volt, a Disney pedig állítólag nem tervez nagyon belenyúlni az alapanyagba. Noha a család elvesztése, a barátság ereje és a felnövés nehézségeivel való szembenézés mind-mind jelen vannak a kis őzgida történetében, kérdéses, hogy mindebből hogy sikerül majd grandiózus egészestés filmet készíteni.

A feladat pedig két női íróra hárul: a forgatókönyv mögött Geneva Robertson-Dworet és Lindsey Beer állnak majd. Előbbi a Marvel Kapitány egyik írója volt, míg utóbbi a Sierra Burgess egy lúzer című Netflix romkomot jegyzi.

A Bambi-film rendezői széke egyelőre üres, de tekintve, hogy a Disney eddig favorizált rendezője, Jon Favreau hivatalosan csak A dzsungel könyve folytatásán dolgozik a közeljövőben, eléggé esélyes, hogy nála landol majd az őzes-nyuszis-borzas történet.

És, hogy kedvenc meséink közül melyek is kerülnek sorra legközelebb? Érkezik az Emma Stone főszereplésével készülő Szörnyella, a fekete énekesnővel dolgozó A kis hableány, illetve az egyelőre egyetlen olyan feldolgozás, amely teljesen elüt a társaitól: a Mulan.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya