Hírek

A Harley Quinnre épülő Öngyilkos osztag spin-off női rendezőt kapott

Margot Robbie kérésének engedve a Warner Bros. és a DC aláírtak Cathy Yannal az Öngyilkos osztagban megismert Harley Quinn különálló filmjének rendezéséről szóló szerződést.

Cathy Yan rendezi majd a DC új produkcióját – s ez Margot Robbie-nak köszönhető, aki ragaszkodott hozzá, hogy nő rendezze a filmben alakított karakterére, Harley Quinnre épülő filmet. Annak idején, amikor Margot Robbie megkapta a női szuperhős Harley Quinn szerepét, belemélyedt a képregények világába, hogy minél jobban felépíthesse a karakterét. Az olvasás során a különböző női szuperhősök és gonosztevők teljesen lenyűgözték, nem csoda hát, hogy most ily módon áll ki a hőséért.

A film egyébként a Birds of Prey című képregényeken fog alapulni,

amelyekben Harley Quinn együtt küzd Batgirllel, a Fekete kanárival és Vadásznővel. Azt most még nem lehet tudni, hogy ezek a hősök az új filmben is fognak-e szerepelni, de az már biztos, hogy a főszereplők mind nők lesznek. Miként az író is az a Christina Hodson, aki jelenleg épp a Batgirlt írja.

Margot Robbie kérésének engedve tehát a Warner Bros. és a DC aláírták a szerződést Cathy Yan Kínában született, Hongkongban és Amerikában nevelkedett filmrendezővel az egyenlőre cím nélkül futó, de jórészt Harley Quinnre épülő Öngyilkos osztag spin-off rendezésére – írja a Deadline. Így Cathyl Yan lesz a harmadik nő, aki DC-szuperhősfilmet rendez, a Wonder Woman rendező Patty Jenkins, és a bemutatás előtt álló Az új istenek című filmet rendező Ava DuVernay után.

Ez azért is merész lépésnek számít a stúdió részéről, mert Cathy Yan az ismeretlenségből bukkant elő – eddig mindössze a Dead Pigs (Döglött disznók) című filmjével tűnt fel, amely a Sanghaj csatornáiban látható disznótetemek miatt küzdő civilekről szólt. Bár hozzá kell tenni, Yan filmje nagy sikert aratott a Sundance filmfesztiválon.

Margot Robbie ezenkívül még számos, az Öngyilkos osztaggal összefüggő filmben fog szerepelni: a filmhez készül folytatás is, és szó van két másik, Quinnre épülő filmtervről is, a Harley Quinn Vs. The Jokerről és a Gotham City Sirensről is.

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com