Hírek

Női rendezőt kap a legújabb Star Trek

Nagy bejelentést tett a Paramount: a Star Trek történelmében most először leszerződtettek egy női rendezőt a következő egészestét film elkészítésére.

A stúdió Las Vegasban, a CinemConon jelentette be, hogy tervezik a negyedik film elkészítését Chris Hemsworth-szel, aki már a korábbi filmekben is feltűnt Kirk kapitány (Chris Pine) apjaként, de úgy tűnik Zachary Quinto is visszatér Spock szerepében.

A Variety értesülései szerint ezt a filmet fogja rendezni első női Star Trek rendezőként S.J. Clarkson, aki mindeddig csupán tévésorozatok direktoraként kapott lehetőséget (Orange Is the New Black, Jessica Jones, Dexter). A pletykák szerint a negyedik Star Trekben Kirk kapitány egy időutazásos kaland során találkozik össze apjával, ám a sztori részleteit egyelőre homály fedi.

Azt is pedzegetik, hogy már tervben van egy ötödik film is, melyet valószínűleg J.J. Abrams és Quentin Tarantino közösen fog készíteni.

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.