Hírek

Nők írják a Marvel jövőjét

Forrás: taringa.net

Eddig hiába vártunk a Fekete Özvegy saját fejezetére, most csupa női szuperhőssel készíthet filmet a Marvel.

A Marvel-univerzum rajongói már évek óta könyörögnek azért, hogy a Scarlett Johansson által alakított ütős szuperkém, a Fekete Özvegy saját filmet kapjon, ám eddig csupán ködös ígéreteket kaptak.

Most azonban elképzelhetővé vált egy nemcsak a Fekete Özvegyet, hanem a Marvel összes fontos női szuperhősét felvonultató film. Ezt a lehetőséget pedig a stúdióelnök és megaproducer Kevin Feige is alátámasztotta – írja a slashfilm.com.

A Thor: Ragnarök egyik sajtótájékoztatóján a kardforgató Valkyrie-t játszó Tessa Thompson elmesélte, hogyan vezetett egy olyan rohamot a Marvel vezetője ellen, amelyre maga Valkyrie is büszke lett volna: „Nemrég – jó néhány, a Marvelnél dolgozó nővel – odamasíroztunk Kevinhez: »Mi lenne, ha női szuperhősökkel csinálnánk filmet? Mondjuk mindegyikkel?«

Persze Feige sem volt rest elmesélni a folytatást: „Elképesztő volt, ahogy egyszer csak megbökték a vállamat, megfordultam, és akkor ott állt az összes női szuperhősünk, hogy: »Na, mi lenne?« És igent mondtam.

Természetesen az, hogy Feige rábólintott egy csapat Marvel-sztár ötletére, még nem egyenlő egy hivatalos bejelentéssel.

Forrás: taringa.net

Már csak azért is nehezen érthető a Fekete Özvegy-film hiánya, mert az utóbbi években a Marvel tudatosan dolgozott azon, hogy képregényeinek világa minél sokszínűbb legyen. Így lett például Thorból nő, Amerika Kapitány afroamerikai és Miss Marvel muszlim.

Ráadásul – ahogy a sajtótájékoztatón Thompson elmondta –  szerepelt már kizárólag női, Valkyrie vezette osztag a Lady Liberators című képregényben is (amelyben feltűnt a Fekete Özvegy, a Darázs, a Skarlát Boszorkány, és a Medúza).

Bár hátráltathatja egy hasonló filmes projekt létrejöttét a képregényekből származó bevételben tapasztalt zuhanás – melyet a Marvel szerint pont az új, sokszínű hősök megjelenése okozott –, a Wonder Woman sikerére gondolva úgy tűnik, a szuperhősnő-téma egyáltalán nem veszett fejsze nyele. A legjobb öt szuperhős-film közé bekerült blockbuster hatalmas sikerének köszönhetően a DC már berendelte a film folytatását, de hamarosan újra láthatjuk a Gal Gadot által megformált amazont Az Igazság Ligájában is. Ami pedig még fontosabb: a 2017-es film a szuperhősnőket mint komplex karaktereket a középpontba állító, egészestés filmek nyitánya is lehet.

Forrás: Screenrant.com

Éppen ezért lenne kínos, ha a stúdió pont ezen a téren maradna el a DCU mögött. Abban az esetben pedig, ha a Marvel tart attól, hogyan vinne el Johansson a vállán egy, a Fekete Özvegyet egyedül szerepeltető drámai eredettörténetet, még mindig ott van a lehetőség egy a szereplők közötti interakcióra épülő, női osztagot bemutató filmre. Egyrészről már számos pozitív példát (A galaxis őrzői; Bosszúállók) láthattunk arra, hogyan használja a stúdió a hősök csoportdinamikáját a cselekmény kibontakoztatásában, másrészről így legalább megoszlana a felelősség a szereplők között, és talán kevesebb esély lenne a bukásra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com