Hírek

Nőként tér vissza A védelmező a tévék képernyőire

Legutóbb Denzel Washington alakította az önjáró igazságosztót, a CBS új sorozatában Queen Latifah ölti magára A védelmező szerepét.

A The Equalizer egy 88 epizódot megélt angol televíziós sorozat volt a ’80-as években. Az Edward Woodward által alakított Robert McCall egy visszavonult titkosszolgálati ügynök volt, aki magánnyomozóként a leginkább elesettek ügyének megoldásában volt érdekelt. Nevét onnan kapta, hogy a szociális létra legalján tanyázók problémáit megoldva „egyenlíti ki” a társadalmat.

Mint oly sok sorozat, ez sem maradhatott hollywoodi adaptáció nélkül, melyben aligha lehetett ráismerni az alapanyagra. 2014-ben Antoine Fuqua rendezésében Denzel Washington testesítette meg McCallt, a férfit, aki menekül sötét múltja elől, és akit bár átlagfickónak néznek a gengszterek, valójában a legrosszabb rémálmuk. Az akció- és thrillerelemekben bővelkedő film második részt is termelt magának. Most azonban visszaköltözik a tévére.

Denzel Washington Queen Latifah váltja, aki elsőre csupán egy vagány anyukának tűnik, miközben elesetteken segít és rosszfiúkat ver pofán. Latifah pont az a színésznő, akiről elhihetjük, hogy simán lekever pár taslit a nyikhaj bűnözőknek, azonban komoly közelharcot vagy ökölvívást már tőle sem várhatunk. A The Equalizer szorosan illeszkedik olyan női rebootok sorába, mint az Ocean’s 8, a Szellemirtók, a Van Helsing sorozat vagy a Batwoman.

A röpke előzetes alapján tipikus kereskedelmi tévés akciósorozattal lesz dolgunk.

A kérdés az lesz, milyen üzeneteket és témákat terveznek feldobni az egyes epizódok történetei során: kik lesznek az elesettek és kikkel szemben kell fellépni és védelmet nyújtani?

A The Equalizer február 7-én, a SuperBowlt követően kerül adásba az amerikai CBS-en.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya