Hírek

Nolan következő sztárja: John David Washington

John David Washington lesz Nolan következő filmjének főszereplője. A filmről szinte semmit sem tudni, de pletykák azért világot láttak.

Denzel Washington fia, John David Washington az HBO-sorozat, a Ballers és aztán a Csuklyások – BlacKkKlansman nyomán vált ismert névvé; Spike Lee filmjében Ron Stallworth detektív szerepe Golden Globe jelölést is hozott számára. Most pedig olyan munkát kapott, ami végleg az „A” kategóriába repítheti: Christopher Nolan őt szemelte ki következő filmjének főszerepére.

Nolan nemrég fejezte be a forgatókönyv írását, és a Warner Bros. stúdió le is foglalta a premier számára 2020. július 17-ét – írja a Variety. (Legutóbb a Dunkirk is ekkortájt került moziba és hatalmas box office sikernek bizonyult, a kritikairól nem is beszélve.) A film részletei szigorúan titkosak: semmi sem szivárog ki a stúdiótól és az alkotóktól, még a műfajt sem tudni. Egy bennfentes állítólag ennyit mondott:

masszív, innovatív akció-blockbuster, ismét IMAX-re forgatva”,

de ez gyakorlatilag tautológia, hiszen Nolanről beszélünk – mind a „masszív”, mind az „innovatív”, mind az „IMAX” maguktól értetődnek, és az „akció” alighanem a legkevesebb meglepetést jelentő jelző, ami csak elképzelhető.

A forgatás még ez évben megkezdődik (természetesen, hiszen jövő nyáron már premier). És nagyon valószínű, hogy Denzel Washington fiának, az egykori amerikai focistának személyében épp egy új világsztár készülődését szemlélhetjük addig is.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com