Hírek

Nolan rendezi a 25. Bond-filmet?

Számos pletyka látott napvilágot az új Bond-filmről, de egyik sem tűnik annyira valószínűnek, mint hogy Christopher Nolan rendezi a nagy múltú széria legújabb darabját.


Hirdetés

A movieweb.com beszámolója is elismeri, hogy a hír még csak szóbeszéd szintjén járta be a világot, mindenesetre az IMDbPro-n Nolan produkciós társasága, a Syncopy listájában szerepel a James Bond 25.

Jelenleg egy komoly licitháborút folytat az Eon Producitons a következő Bond-filmekről, és bár hivatalos közlemény még nem látott napvilágot, de ha a Syncopy is érdekelt az üzletben, könnyen előfordulhat, hogy a Warner Bros. lett a befutó. Az elmúlt több mint egy évtizedben ugyanis a Warner és a Syncopy szoros együttműködésben több Nolan-filmet is tető alá hozott, és a rendező is nagy rajongója a leghíresebb brit titkos ügynöknek, de ettől még könnyen lehet, hogy producerként kezeskedik majd a film sikerességéért.

Az új Bond-epizód körül még legalább egy hasonlóan nagy kérdést kell eloszlatni, mégpedig azt, hogy ki fog címszereplőként felbukkanni a filmben. Daniel Craig személyéről nem született még döntés, és egyre többször hangzik el Michael Fassbender, Idris Elba, Aidan Turner és Tom Hardy neve is lehetséges Bond szereplőként. Külön érdekesség, hogy utóbbi akkor vállalná el a Martinit szürcsölő akcióhős szerepét, ha Christopher Nolan ülne a rendezői székbe…

Egyelőre csak az biztos, hogy az új részt a már jól megszokott Neal Purvis és Robert Wade páros írja majd, és a forgatások a 2017-es év második felében, Horvátországban kezdődnek majd meg.

Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.