Hírek

Nosztalgia és virtuális valóság Spielberg új filmjében – Ready Player One előzetes

Hatalmas mennyiségű pop-kultúra referenciát tartalmaz Spileberg új filmjének, a Ready Player One-nak az előzetese, amely egy  sci-fi  klasszikus adaptációja.

Az Ernest Cline azonos című 2011-es regénye alapján készülő film 2045-ben játszódik, ahol Wade Watts (Tye Sheridan) nevű fiatal srác próbálja megfejteni egy relytéjt az Oasis nevű virtuális valóságban. A disztópikus világ nyersségével erős ellentétben lévő virtuális tér szembeállítása nem egy újkeletű téma, ám egy erős geek klasszikus a nyersanyag,  tehát érdemes sokat várni tőle. A film első bemutatójában megjelenik a Vissza a jövőből DeLorean-ja, a horror ikon Freddy Krueger, láthatunk az Akiraból ismerős motoros jeleneteket és feltűnik csodálatos The Iron Giant animációs film robotja is. Nem csoda, hisz a főszereplő arról beszél, hogy az ő hősei a 80-as évek kultikus figurái voltak.

A film 2018 tavaszán jelenik meg. Vajon sikerül-e Spielberngnek egy új klasszikust létrehozni?

Márki Zsófia

Márki Zsófia a PPKE irodalomtudományi doktori iskola hallgatója, kutatási területe az adaptáció-elmélet, ami kiterjed irodalomra, filmekre és mítoszokra is. Kedveli az animációs filmeket, a sci-fi és fantasy zsáner is közel áll hozzá, valamint az obskúrus, kísérleti művek mind a vizuális művészetekben, mind a zene területén.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com