Hírek

Nőtt a hazai filmek népszerűsége a német mozikban

FJG-1024x768Németországban tavaly jelentősen emelkedett a hazai filmek népszerűsége a mozikban, a jegyek több mint negyedét német filmre váltották, és hét hazai gyártású alkotás is átlépte az egymilliós nézőszámot.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A német filmtámogatási hivatal (FFA) csütörtökön közölt adatai szerint 2013-ban a mozik jegyárbevétele ugyan 1 százalékkal csökkent, de 2012 után ismét meghaladta az egymilliárd eurós határt; összesen 130 millió jegyet adtak el, 1,023 milliárd euró értékben.

A hazai filmek piaci részesedése az egy évvel korábbi 18,1 százalékról 26,2 százalékra emelkedett, ami az utóbbi húsz év harmadik legjobb eredménye.

A tíz legnépszerűbb film közé két német alkotás is bekerült, az egyik rögtön az első helyre, pedig csak novemberben mutatták be. Ez a Fack Ju Göhte című vígjáték, amelyre 5,622 millió jegyet adtak el az év végéig. Bora Dagtekin új munkája egy frissen szabadult bankrablóról szól, aki tévedésből hirtelen irodalomtanár lesz egy gimnáziumban. A rendező előző alkotása, a Török nyelvlecke kezdőknek (Türkish für Anfänger) is rendkívüli sikert aratott, a vígjáték 2012 legsikeresebb német filmje volt.

Az egymilliósok táborába 2012-ben négy német film jutott be, tavaly viszont már 7 hazai gyártású filmre váltottak egymilliónál is több jegyet a német mozikban, és 2013 nemcsak üzleti, hanem kritikai sikereket is hozott a német filmnek. Ezt mutatja, hogy a 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a vasárnapig tartó Berlinale 20 filmet felvonultató nagyjátékfilmes mezőnyébe a sokéves átlagnál jóval több, összesen négy hazai alkotás jutott be.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés