Hírek

Növelik a film bevételét a szöveges szerepet alakító női karakterek

2013_frozen-wideNagyobb bevételre számíthatnak azok a filmek, amelyekben szöveges szerepet kapnak színésznők és a párbeszédükben nem férfiakról esik szó – állítja egy tekintélyes amerikai honlap.

A BBC News beszámolója szerint a FiveThirtyEight blog 1990-től elemezte azokat a filmeket, amelyek átmentek az úgynevezett Bechtel-teszten. Az analízis arra az eredményre jutott, hogy az ilyen produkciók kevesebbe kerülnek, ugyanakkor jobban megtérülnek.

Legutóbb a Disney Jégvarázs című animációja igazolta a nők jelentőségét, amely szintén jól teljesített az Alison Bechtel amerikai képregényszerző által felállított kritériumokban. Bechtel olyan filmeket engedett át a rostán, amelyek legalább két női szereplője minimum egy jelenetben nem férfiakról, illetve a produkció egy férfi szereplőjéről beszélget egymással.

A Jégvarázs hatalmas bevételei alapján a közelmúltban lett minden idők legnagyobb kasszasikere az animációk között.

A hét Oscar-díjas Gravitáció viszont megbukott a vizsgán, mert egyetlen női szereplője van (Sandra Bullock), aki csak férfiakkal beszél az űrdrámában.

A blog statisztikája azt mutatja, hogy a teszten átment filmek átlagosan minden produkcióra fordított 1 dollárja 2,68 dolláros megtérülést hoz. A teszten elbukottaknál ezzel szemben átlagosan 2,45 dolláros megtérülést mutattak ki.

A blog írója, Walt Hickey összefoglalásul kijelentett, hogy semmi sem támasztja alá azt a nézetet, miszerint a női karakterekre nagyobb hangsúlyt fordító filmek rosszabbul teljesítenek a mozipénztáraknál.

Az elemzés szerint az 1990 óta megjelent 1615 film 53 százaléka felelt meg a Bechtel-teszten, köztük a Titanic, a Jurassic Park és a Harry Potter-filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com