Hírek

November 3-án érkezik a Blue Eye Samurai

blue eye samurai

Már a trailere is látható a Netflix saját gyártású animesorozatának, ami kötelező darabnak ígérkezik a mangák és az animáció rajongói számára.

A Blue Eye Samurai trailere egy klasszikus japán bosszútörténetet ígér, amelyben a főszereplő évekig küzd azért, hogy mesterségének legjobbjává váljon. Mizu (Maya Erskine) dolga különösen nehéz, hiszen eközben az Edo-korszak szamurájainak rendkívül nőgyűlölő társadalmával kell szembenéznie. Meg kell tehát küzdenie az előítéletekkel, a patriarchátussal és egy egész sor képzett ellenséggel, azonban a trailer harcjelenetei alapján biztosan kijelenthető, hogy a főhősnő fel fogja venni a harcot.

A Blue Eye Samurai látványvilága egyértelműen külön vonzerővel bír. Az anime-sorozat minden egyes képkockája lenyűgözően néz ki, a részletekben bővelkedő kolosszális épületekkel, gördülékeny képkockasebességgel, a 2D és 3D stílusok izgalmas keveredésével, tökéletes operatőri munkával és lélegzetelállító tájakkal.

A közreműködők névsora is reményteli várakozásra ad okot. A forgatókönyv nem másnak, mint Michael Green-nek, a Szárnyas fejvadász 2049 és a Logan írójának műve, aki az Amerikai istenek televíziós változatát készítette és az új Agatha Christie-adaptációkat is írta. A szinkronhangok között Erskine mellett feltűnik Masi Oka (Hawaii Five-0), George Takei (Star Trek), Brenda Song (19-es körzet), Randall Park (WandaVízió), Darren Barnet (Én még sohasem), Ming-na Wen (A Mandalóri), Harry Shum Jr. (Glee), Stephanie Hsu (Minden, mindenhol, mindenkor), Cary-Hiroyuki Tagawa (Mortal Kombat), Mark Dacascos (Knights of the Zodiac – A zodiákus lovagjai) és Kenneth Branagh (Oppenheimer).

A hivatalos szinopszis szerint „[e]z a provokatív és vizuálisan lenyűgöző filmsorozat elmeríti a nézőt az élőszereplős felnőtt animáció világában. Az Edo-korabeli Japánban játszódó Blue Eye Samurai Mizu (Maya Erskine hangján), a kard kevert származású mesterét követi, aki álruhában éli életét és a bosszú felszabadító erejét hajszolja.”

A Blue Eye Samurai november 3-tól látható a Netflixen.

Lajó Odil

Lajó Odil az ELTE filmtudomány mesterszakos hallgatója. Különösen érdekli a spanyol és a kelet-európai kortárs film, a realista és feminista filmelméletek, a coming-of-age történetek, a mumblecore és a videojátékok.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!