Hírek

Novemberben foroghat a Kertész Mihályról készülő tévéfilm

Kertész MihályA tervek szerint novemberben forgatják a Casablanca Oscar-díjas magyar-amerikai rendezője, Kertész Mihály (Michael Curtiz) személyiségéről, munkamódszereiről, forgatásainak hangulatáról készülő tévéfilmet – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.

Topolánszky Tamás Yvan rendező a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja tévéfilmes pályázatának egyik győzteseként láthat munkához, hogy a filmtörténet egyik leghíresebb alkotásának magyar vonatkozásait bemutassa.

„A Magyarországon méltatlanul elfelejtett zseni az egyik legtermékenyebb hollywoodi alkotó volt, több mint 170 filmet készített szinte futószalagon. Rengeteg történet, anekdota szól arról, hogy mennyire negatív karakter volt a magyar származású Michael Curtiz: egy diktátor, akivel szinte lehetetlen volt együtt dolgozni” – magyarázta Topolánszky Tamás Yvan.

A készülő film producere, Sümeghy Claudia elmondta, hogy a Curtiz munkacímű film forgatását novemberre tervezik, a munka stúdióban zajlik majd.

„A szűk, zárt terekkel azt a világot akarjuk felidézni, amelyben Kertész dolgozott. Olyan tereket kell elképzelni, mint amilyenben a Birdman című film szereplői mozogtak, szinte nem látni a napot” – mondta a rendező.

A film várhatóan 2017 első felében készül el.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..