Hírek

Nyár végi leigazolások – Hollywoodban is

Hollywood sohasem alszik, forgatások kezdődnek, munkálatok érnek véget vagy szakadnak félbe, miközben több ezer dolgozó köt ki hol ennél, hol annál a projektnél. Noha legtöbbször egy híres rendező vagy a színészek „leigazolása” váltja ki a legnagyobb érdeklődést, sok más szakember van, akinek a csatlakozása egy projekthez hasonlóan izgalmas vagy meglepő tud lenni. Kivel forgatja titkos projektjét Steven Soderbergh? Ki lesz a Venom 2. operatőre? Az elmúlt napok leigazolásaiból következik egy kisebb áttekintés.

Birds of Prey

A DC Comics filmes univerzumának nőkre koncentráló darabja lesz a Birds of Prey, amely már nagyon szépen halad a munkálataival. Az év elején rövidke videóban leshettük meg a főszereplőket, akik között ott van az Öngyilkos osztag után visszatérő Margot Robbie, Jurnee Smollett-Bell, Mary Elizabeth Winstead és Ewan McGregor is. A filmet Christina Hodson írja és Cathy Yan rendezi.

Chad Stahelski

Hogy ki az új a stábban? A John Wick-trilógia rendezője, Chad Stahelski – írja a The Hollywood Reporter. Noha a produkciós cége a Birds of Prey forgatásának kezdete óta segíti a kaszkadőri munkát, most Stahelski személyesen is csatlakozik, hogy a néhány új akciójelenet felvétele során felügyelje a mutatványokat. Tekintve, hogy Stahelski maga is kaszkadőrként kezdte a munkásságát, talán nem is lehetne jobb kezekben a 2020 februárjában érkező film ezen aspektusa.

 

Venom 2.

Hasonlóan a The Hollywood Reporter értesült elsőnek egy másik képregényfilm ennél jóval meglepőbbnek tűnő csatlakozójáról. A Venom sikere után kétségtelen volt, hogy a Sony folytatni fogja a szimbióta antihős kalandjait, és Tom Hardyval az élen az egész stábot visszavárja rá. Nemrég aztán kiderült, hogy a rendező Ruben Fleischer mégsem folytatja, helyét Andy Serkis veszi át. És noha a munkálatok még messze vannak a kezdéstől, máris operatőrt találtak hozzá.

Robert Richardson

Ez az operatőr nem más, mint a háromszorosan Oscar-díjas Robert Richardson. Richardson rendre olyan rendezők mellett dolgozik, mint Quentin Tarantino (vele csinálta most is a Volt egyszer egy… Hollywoodot), Martin Scorsese vagy Oliver Stone. Volt azonban már munkakapcsolata Serkisszel is, ugyanis az ő első rendezésén, a Lélegzetvételen is Richardson dolgozott. Így pedig talán már nem is olyan meglepő a csatlakozása.

 

Let Them All Talk

Ha ez a cím egyáltalán nem ismerős, az nem meglepetés, ugyanis három napja tudunk róla. Steven Soderbergh egy ideje már rebesgeti, hogy valami titkosan dolgozik, de a címét csak most osztotta meg velünk. Ez lesz a Let Them All Talk. Ezentúl szinte minden más továbbra is titkos vele kapcsolatban, de két csatlakozó színészről máris tudunk, amiről a The Playlist számolt be.

Az egyik Meryl Streep, amihez többet szinte már hozzá sem kell fűzni. Soderbergh és Streep szinte még be sem fejezte a közös munkát a The Laundromaton (ami a Panama-papírok történetét dolgozza fel), máris folytatják. A másik bejelentett színésznő a Kőgazdag ázsiaiakban is szereplő Gemma Chan.

Állítólag a Komodo Dragon kamera elkészítésével külön azért siettek, hogy kész legyen Soderbergh filmjére.

A film forgatása már meg is kezdődött New Yorkban. Technikai érdekesség, hogy elsőként fogják használni a RED Komodo Dragon fantázianevű kamerát a munkálatok során, amelyet a digitális kamerák új standardjának szánnak. Ugyanezt fogja alkalmazni David Fincher a Mankhez, amelyet teljes egészében fekete-fehérben forgat.

 

Night Wolf

Szuperhősökből sosem elég, ezt az STXFilms is így gondolhatta, amikor megvette a Night Wolf című vígjáték ötletét. Ezúttal azonban nem egy Marveltől vagy DC-től jött hőst láthatunk majd, hanem egy eredeti ötletet a Pikachu, a detektív íróitól, Dan Hernandeztől és Benji Samittól. A film egy vej-jelöltről fog szólni, aki a leendő apósával készül találkozni, csakhogy a férfi titokban a címszereplő bűnüldöző.

Kevin Hart

A Variety értesülései szerint a főszereplő máris megvan Kevin Hart személyében, aki azonnal beleszeretett a forgatókönyvbe, amint elolvasta. Hart a produkciós cégét, a HartBeat Productionst is viszi magával a projektbe. Ez a harmadik film, amin Hart és az STXFilms együtt dolgozik, a már bejelentett Black Friday és egy még cím nélküli romantikus komédia után. Hartot idén legközelebb a Jumanji következő részében láthatjuk.

 

Mortal Kombat

A Mortal Kombat legújabb adaptációjának hányattatásai végre elmúlni látszanak. A James Wan és Todd Garner produceri felügyelete alatt, az elsőfilmes Simon McQuoid rendezésében készülő videojátékfilm egyre több szereplőjéről hull le a lepel. Legutóbb megtudtuk, hogy a fagyos nindzsa Sub-Zerót A rajtaütés sztárja, Joe Taslim fogja életre kelteni.

Ludi Lin, Mechad Brooks, Sisi Stringer és Aszano Tadanobu

Három újabb harcos kilétét fedte fel a The Hollywood Reporter. A Mortal Kombat-széria kvázi főszereplőjének számító Liu Kanget a Black Mirrorban és a Power Rangers-mozifilmben is játszó Ludi Lin fogja alakítani. Az acélkezű kommandós Jax Briggs szerepére a Supergirl Jimmy Olsenjét, Mechad Brooksot szemelték ki. A mutáns hercegnő, Mileena szerepe pedig Sisi Stringer számára jelenti a filmes bemutatkozást. Ugyan a tárgyalások még folynak Aszano Tadanobuval, de megállapodás esetén ő a villámisten Raident keltheti életre.

A forgatást az év folyamán kezdhetik meg Dél-Ausztráliában. A jelenlegi tervek szerint 2021 márciusában várható a mozis premierje.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.