Hírek

Nyáron újra forgat Woody Allen

Előző filmjét még be se mutatták, Woody Allen máris a következőn dolgozik, és remek nemzetközi neveket szerzett a produkcióhoz.

Ha Hollywoodban már nincsenek is igazán olyan nevek, akik mindent félredobnának ahhoz, hogy Woody Allennel dolgozhassanak, Európában azért még akadnak. A 83 éves rendező legutóbb azért kapott hatalmas savazást, mert a #metoo-botrányból kifolyólag újra felmerült zaklatási vádja. Korábban mostohaapja volt Dylan Farrownak, aki a színésznő Mia Farrow lánya. Dylan szerint egy padlásszobában erőszakolta meg Allen. Feljelentés történt, vádemelés azonban nem, így Allen szabadon távozhatott, mert nem volt bűncselekményre utaló jel.

Az ügy újbóli napirendre kerülése Allen késői karrierjének törését okozta. Legutóbbi filmje, az A Rainy Day in New York már több mint egy éve dobozban van. Bár idén bemutatják, tavaly még azt hihettük, hogy örökre eltűnt ez a film az éterben. Az Amazon visszavonta a bemutatót, és emiatt Woody Allen perelte is őket. Pár országban idén megjelenik a romantikus film, de ez nem jelenti azt, hogy a rendező befejezte volna a pályafutását.

Új filmjét idén nyáron kezdi forgatni Spanyolországban, és impozáns európai szereplőgárdát sikerült összerittyentenie.

Christoph Waltz mellett Elena Anaya, Louis Garrel, Sergi López, az amerikai frontot pedig Gina Gershon és Wallace Shawn erősítik. Úgy tűnik, Allen tolt egy Polanskit, otthagyja Amerikát és átvándorol az óceán elfogadóbb részére – jelen esetben, hogy leforgassa azt a filmet, amit már harmincszor elkészített.

Allen szerint egy romantikus vígjátékot láthatunk, melyben egy hölgy beleszeret egy francia rendezőbe, majd később egy spanyol nő iránt érez vonzalmat. Ebből később nyilván gondok és kavarodások lesznek, de hát nem ilyen volt a Férfit látok álmaidban, a Café Society, az Abszurd alak és megannyi legutóbbi filmje?

A Mediapro nevű stúdió, ami az Éjfélkor Párizsban és a Vicky Cristina Barcelona esetében is Allen partnere volt, üdvözölte a rendező legújabb projektjét, mondván, az méltónak tűnik az előző közös filmjeikhez.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya