Hírek

Nyáron újra forgat Woody Allen

Előző filmjét még be se mutatták, Woody Allen máris a következőn dolgozik, és remek nemzetközi neveket szerzett a produkcióhoz.

Ha Hollywoodban már nincsenek is igazán olyan nevek, akik mindent félredobnának ahhoz, hogy Woody Allennel dolgozhassanak, Európában azért még akadnak. A 83 éves rendező legutóbb azért kapott hatalmas savazást, mert a #metoo-botrányból kifolyólag újra felmerült zaklatási vádja. Korábban mostohaapja volt Dylan Farrownak, aki a színésznő Mia Farrow lánya. Dylan szerint egy padlásszobában erőszakolta meg Allen. Feljelentés történt, vádemelés azonban nem, így Allen szabadon távozhatott, mert nem volt bűncselekményre utaló jel.

Az ügy újbóli napirendre kerülése Allen késői karrierjének törését okozta. Legutóbbi filmje, az A Rainy Day in New York már több mint egy éve dobozban van. Bár idén bemutatják, tavaly még azt hihettük, hogy örökre eltűnt ez a film az éterben. Az Amazon visszavonta a bemutatót, és emiatt Woody Allen perelte is őket. Pár országban idén megjelenik a romantikus film, de ez nem jelenti azt, hogy a rendező befejezte volna a pályafutását.

Új filmjét idén nyáron kezdi forgatni Spanyolországban, és impozáns európai szereplőgárdát sikerült összerittyentenie.

Christoph Waltz mellett Elena Anaya, Louis Garrel, Sergi López, az amerikai frontot pedig Gina Gershon és Wallace Shawn erősítik. Úgy tűnik, Allen tolt egy Polanskit, otthagyja Amerikát és átvándorol az óceán elfogadóbb részére – jelen esetben, hogy leforgassa azt a filmet, amit már harmincszor elkészített.

Allen szerint egy romantikus vígjátékot láthatunk, melyben egy hölgy beleszeret egy francia rendezőbe, majd később egy spanyol nő iránt érez vonzalmat. Ebből később nyilván gondok és kavarodások lesznek, de hát nem ilyen volt a Férfit látok álmaidban, a Café Society, az Abszurd alak és megannyi legutóbbi filmje?

A Mediapro nevű stúdió, ami az Éjfélkor Párizsban és a Vicky Cristina Barcelona esetében is Allen partnere volt, üdvözölte a rendező legújabb projektjét, mondván, az méltónak tűnik az előző közös filmjeikhez.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..