Hírek

Nyolcrészes tévésorozatot forgatna Quentin Tarantino

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino azt tervezi, hogy visszatér a televíziózáshoz: 2023-ban szeretne leforgatni egy nyolcepizódos sorozatot. A filmrendező szerda este osztotta meg a projekt hírét, miközben új könyvét, a Cinema Speculationt népszerűsítette New Yorkban.

A filmrendező nem sokat árult el a történettel vagy a gyártási részletekkel kapcsolatban. Tarantino korábban is dolgozott már a televízióban, 2005-ben a CSI két epizódját rendezte. Azóta is kacérkodik a visszatéréssel, februárban például olyan hírek jelentek meg, hogy tárgyalásokat folytat az FX Justified (A törvény embere) című sorozatának újjáélesztéséről.

A New York-i beszélgetés sok mindent érintett, Tarantino kitért más projektekre is, amelyeken az évek során dolgozott. Az író-rendező megosztotta, hogy még a Volt egyszer egy Hollywood előtt írt egy színdarabot. Azt is elmondta, hogy megkeresték, hogy írja át Samuel L. Jackson 2000-es Shaft-rebootját, de elutasította az ajánlatot – írja a Variety.

Arra a kérdésre, hogy melyik képregényt adaptálná, ha választhatna, Tarantino azt válaszolta, hogy a Marvel Sgt. Fury and his Howling Commandos című darabját szívesen vinné a filmvászonra. A Sgt. Fury a Marvel Moziverzumban a Samuel L. Jackson által alakított Nick Fury és a névadó második világháborús egység kalandjait követi nyomon, amely a 2011-es Amerika kapitány: Az első bosszúálló című filmben is szerepelt.

Hogy Tarantino valóban belevág-e a tévésorozatba, az egyelőre némileg bizonytalan. Az elmúlt években a rendező egy Star Trek-film producere és esetleges rendezője lett volna, miután J.J. Abramsnek tett egy ajánlatot, bár később kiderült, hogy elállt a projekttől.

A Cinema Speculation, Tarantino új esszégyűjteménye már megjelent, a számára meghatározó filmekről szól, de egyelőre magyarul nem olvasható.  

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!