Hírek

Előzetes érkezett David Tennant Nyolcvan nap alatt a Föld körül sorozatához

Nyolcvan-nap-alatt-a-Föld-körül-Around-the-World-in-80-Days-David-Tennant

Egy újabb Nyolcvan nap alatt a Föld körül feldolgozás készült ezúttal sorozat formájában David Tennant főszereplésével.

Megérkezett az előzetes a PBS legújabb Nyolcvan nap alatt a Föld körül feldolgozásához. Az ízelítő bevezet Verne Gyula csodásan fényképezett világába és a főszereplőkkel is megismertet bennünket – írja a Collider.

A történet főhőse Phileas Fogg, akit ezúttal a jól ismert skót színész David Tennant alakít. Tennant korábban a Jessica Jonesban, vagy a Good Omensben szerepelt, de a Ki vagy, Doki? címszerepe is sok évig az övé volt. Fogg a történet szerint felkerekedik, hogy mindössze nyolcvan nap alatt kerülje meg a glóbuszt, habár környezete nem hisz vállalkozása sikerességében. Fogghoz csatlakozik Abigail Fix újságíró, aki dokumentálja Fogg útjának minden mozzanatát. Fixet Leonie Benesch alakítja (A korona, Perzsa nyelvleckék). A csapat harmadik tagja Jean Passepartout, akit Ibrahim Koma francia színész alakít.

A sorozat Verne Gyula azonos című regényének – újbóli – adaptációja. Fogg 20 ezer frank értékben fogad magára, hogy sikerül nyolcvan nap alatt teljesítenie a küldetést. A regényben a Scottland Yard nyomozója tévesen bankrablónak véli Foggot, akit így az egész világon keresztül üldöz.

A regényt már a némafilmkorszakban is adaptálták, de számos hangosfilm változatot is megélt. 1956-ban mutatták be a 80 nap alatt a Föld körült, ami nyolc jelölésből öt Oscar-díjat meg is nyert. 2004-ben a remake is mozikba került Steve Coogan, Cécile de France és Jackie Chan főszereplésével. Az előzetes alapján a nyolcrészes sorozat karakterek és humor tekintetében leginkább utóbbira fog hasonlítani.

A Nyolcvan nap alatt a Föld körül első részének premierje 2022. január 2-án lesz.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com