Hírek

Nyomul a Netflix

netflix_1A terjeszkedő streaming szolgáltató, a Netflix kritikuskedvenc sorozatok után a szélesebb közönség felé nyit. Összefoglaltuk milyen újdonságok várhatóak: jön Adam Sandler, Richie Rich és Marco Polo!

A Netflix filmkölcsönző cégből vált Amerika egyik legnagyobb médiavállalatává. Már régóta előfizetés-alapú streaming szolgáltatásként működik és elképesztően sikeres. A Netflix a kedvező áron kívül azért népszerű, mert elérhetőek a kultikus rétegfilmek és sorozatok, de az egyszer nézhető műfaji mozik is. Az egy ideje saját tartalmat is gyártó cég új megrendelésein szintén ez a kettősség látszik.

Olyan kritikailag elismert sorozatok, mint a Kártyavár vagy az Orange is the New Black után most úgy tűnik, a vállalat szeretne nyitni a szélesebb közönség felé: vígjátékokkal, ifjúsági- és gyerekprogramokkal, valamint grandiózus kalandsorozattal készülnek.

Adam Sandler négy filmre kapott megbízást a Netflixtől. A vállalat Sandler nemzetközi népszerűségével indokolta a vételt.

netflix_2

 

Még 2013-ban érkezett a hír a Marvel-Netflix együttműködésről. A Daredevil sorozatot mutatják be leghamarabb, várhatóan jövőre. Főszereplője Charlie Cox lesz.

A Harry Potter-könyvek sikeréhez mérhető ifjúsági regény, a Lemony Snicket – A balszerencse áradása jogait is megszerezték: a 2004-es film után élőszereplős sorozat készül Daniel Handler művéből. Remake-et kap a Richie Rich is, egyelőre 21 félórás epizódra szól a rendelés. A történetet a mai korhoz igazították: a kiskorú milliomos nem örökli a vagyonát, hanem menő zöld technológiában utazik. A fiatalabb korosztálynak még egy Madagaszkár előzménysztorit is szánnak: a narcisztikus lemúr, Julien király lesz az All Hail King Julien című rajzfilmsorozat középpontjában (Amerikában már decemberben látható lesz).

netflix_3

Egy kalandsorozat, a Marco Polo teljes első évada szintén decemberben kerül fel a szolgáltatóra. A felfedező 13. századi ázsiai utazását lehet majd követni, a trailer alapján látványos akció- és szexjelenetekkel körítve.

Arányaiban kevesebb, de a rétegízlést kiszolgáló tartalmakra is számíthatunk. A súlyos drámák hagyományát a Bloodline folytatja majd. Egy titkokat rejtegető családról szól majd, az alkotói pszichothrillerként határozták meg. Komoly karakterszínészek, mint Kyle Chandler, Sissy Spacek és Sam Shepard vállaltak szerepet benne. Hivatalossá vált Az ítélet: család folytatása is, már csak a színészeket kell leszervezni. Előtte viszont a sorozat szülőatyja a félresikerült negyedik évad újravágását ígérte.

Konkrét jele továbbra sincs annak, hogy Magyarországra is jönne a Netflix. Októberben körbejárta a hír a sajtót, hogy magyar fordítókat keres a cég, de ez még nem biztosíték arra, hogy egyhamar betörnek a hazai piacra.

Bartal Dóra

Bartal Dóra az ELTE anglisztika alapszakán és filmelmélet és filmtörténet mesterszakán végzett. Szakdolgozatait gender és populáris film témakörében írta, ezen kívül dokumetumfilmekkel foglalkozik. Specializációja a coming-of-age film és a fesztiválok. 2014 óta foglalkozik írással, szerkesztéssel és filmfordítással.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés