Hírek

Obamáék sci-fit és YA thrillert is készítenek a Netflixre

Barack és Michelle Obama az American Factory produkcióján

Obamáék nemrég beindult produkciós cége hat új produkciót fejleszt a Netflix-nek.

Az elnöki szerep után új utakat kereső Obama-házaspár stúdiója, a beszédes nevű Higher Ground Productions hat új projektet is fejleszt a partner Netflixnek – írja a Reuters –, és ezek között sci-fi, fiatal felnőtteknek szóló thriller és életrajzi film is van.

Az egyik projekt a brit-pakisztáni író, Mohsin Hamid Exit West című regényének adaptációja. A történet egy fiatal párról szól, akik mágikus ajtókon át képesek messzi helyekre eljutni, ám egy globális menekültválság közepében találják magukat.

A Satellite című film egy science-fiction alkotás lesz, amelybe a Star Wars rendező Rian Johnson cége is beszáll. A Tenzing a Mount Everestet a Sir Edmund Hillary mellett elsőként meghódító nepáli-indiai férfi története. A negyedik mozifilm pedig a The Young Wife címet kapta; ez egy menyasszonyról szól, aki „az esküvője felé közelítő viharral párhuzamosan egyre kevésbé érzi magát szinkronban a világgal”.

Obamáék cége két sorozatot is fejleszt. Az egyik, a Firekeeper’s Daughter egy YA történet Angeline Boulley regénye alapján: a főhős, az Ojibwe törzs 18 éves tagja kénytelen fedett szerepet vállalni a törzse területén zajló nyomozásban. A másik sorozat pedig egy természetfilm-széria lesz, amely a nemzeti parkokról szól.

A filmek a Netflix szerint „valamikor a következő évek során” jelennek meg.

A volt elnöki házaspár még 2018-ban írt alá több éves együttműködési szerződést a Netflix-szel. Egyik első közös filmjük, az American Factory 2020-ban elnyerte a Legjobb dokumentumfilm Oscar-díját.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com