Hírek

Íme a Disney+ Obi-Wan Kenobi-sorozatának szereplőgárdája!

Új és régi arcok bukkannak majd fel Ewan McGregor oldalán a Disney+ sorozatában, a forgatás pedig már áprilisban megkezdődik – tette közzé a hivatalos bejelentést a starwars.com.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A hírek, miszerint Obi-Wan Kenobi főszereplésével érkezhet sorozat, már 2019 elején felröppentek, mivel egy ilyen szériára a rajongók részéről régóta hatalmas igény mutatkozik. Mint megírtuk, eredetileg filmtervnek indult a projekt, ám levonva a tanulságokat (például a Solo bukása és a The Mandalorian sikere), a Disney és a Lucasfilm inkább sorozat formában kezdett gondolkodni.

A sötét oldaltól a fényesig – A Star Wars-filmek rangsora

Tervek tehát voltak szép számmal, a munka végre be is indult, azonban 2020 januárban robbant a hír, hogy hazaküldték a stábot, és a forgatókönyvírót lecserélték. Aztán pedig beütött a járványhelyzet, így felmerült, hogy a már legalább folyamatban lévő produkcióból megint nem lesz semmi. Októberben viszont újra előkerült a téma, amikor maga Ewan McGregor mondta el, hogy lesz sorozat, aminek forgatását 2021. márciusában tervezik megkezdeni.

A széria 10 évvel A sithek bosszúja után játszódik, és természetesen McGregor játssza a főszerepet. Ahogyan azt korábban már megtudtuk, hozzá csatlakozik Hayden Christensen is Darth Vaderként. A sorozatot Deborah Chow rendezi, aki a The Mandalorian első évadában két epizódot is jegyez.

Obi-Wan Kenobi sorozat

A Star Wars hivatalos weboldala McGregor és Christensen mellett azonban rengeteg más karaktert is felfedett a stábból, habár jelentős részüknél (kivéve valószínűleg az ismerős arcokat) még rejtély, hogy kik bőrébe bújnak. Biztosan szerepelni fog tehát a sorozatban Moses Ingram (A vezércsel, The Tragedy of Macbeth), Joel Edgerton (V. Henrik, Vörös veréb), Bonnie Piesse (Star Wars: A klónok támadása, Star Wars: A sithek bosszúja), Kumail Nanjiani (Rögtönzött szerelem), Indira Varma (Trónok harca, Káma-Szútra), Rupert Friend (A csíkos pizsamás fiú, Sztálin halála), O’Shea Jackson Jr. (Gengszterzsaruk), Sung Kang (Halálos iramban-filmek), Simone Kessell (Reckoning) és Benny Safdie (Pieces of a Woman) – utóbbi a testvérével írta és rendezte a Csiszolatlan gyémánt és a Jólét című filmeket.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.