Hírek

Egy lépéssel közelebb az Obi-Wan Kenobi-sorozathoz

Ewan McGregor újra magára ölti a legendás Jedi-lovag, Obi-Wan Kenobi köpenyét – és most már azt is tudjuk, ki igazgatja a „műveletet”.

Most már tényleg csak néhány hétre vagyunk attól, hogy útjára induljon a Disney online tartalomszolgáltatója, a Disney+, ami mint tudjuk, már a premierkor hatalmas mennyiségű saját gyártású tartalommal kezdi meg működését. Egyrészt ugye a Marvel Univerzum következő fázisába már bevonják – illetve jobban bevonják – a kis képernyőre tervezett produkciókat. Miután nagyjából az összes Marvelhez kapcsolódó sorozatot felszámolták már máshol, ezeket is a Disney+ fogja majd össze. Önálló sorozatot kap majd Loki, Sólyomszem, Skarlát Boszorkány, Sólyom és a Tél Katonája valamint Ms. Marvel, She-Hulk és a Holdlovag is.

Egy frissebb információ szerint, minden esetben 6-8 epizódból álló évadokra kell gondolni, amelyek mindegyike egy átlagos Marvel mozi büdzséjével készül majd.

Természetesen nem csak a Marvel, hanem a Disney birtokában lévő másik, szintén több milliárdot érő franchise, a Star Wars is megkapja a maga önálló sorozatait. Az első a már sokat emlegetett The Mandalorian lesz, ami most novemberben, a szolgáltató elrajtolása utáni napokban debütál majd Pedro Pascal főszereplésével.

A második sorozatról egyelőre keveset tudunk, annyi azonban biztos, hogy a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetben bevezetett karakter, Cassian Andor köré épül majd, akit újra Diego Luna alakít majd. A harmadik, és talán a rajongók által legjobban várt széria azonban célegyenesben van. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke már a nyáron bejelentette, hogy az Obi-Wan Kenobi sorozat összes forgatókönyve elkészült, a forgatási munkálatok pedig 2020-ban kezdődnek el.

A címszerepben visszatér Ewan McGregor, hogy másfél évtized kihagyás után újra életre keltse a legendás Jedi-mestert a sorozatban, ami nyolc évvel a Star Wars III. rész: A Sith-ek bosszúja után és tizenegy évvel Az új remény előtt játszódik majd, azaz nagyjából akkor, amikor a Solo: Egy Star Wars történet is.

A már korábban késznek nyilvánított forgatókönyvek mindegyikét az Oscar-jelölt Hossein Amini (Drive – Gázt!, The Alienist) jegyzi, a projekt azonban most rendezőt is talált magának. Méghozzá olyat, akinek nem ismeretlen már a messzi-messzi galaxis világa. Deborah Chow-ról van szó, aki a The Mandalorian néhány epizódját is dirigálta, és a stúdió annyira elégedett volt a munkájával, hogy rá bízták az Obi-Want is. Persze ezt a munkáját még nem láthattuk, de korábbi rendezései – Jessica Jones, Mr. Robot, Amerikai istenek vagy a Better Call Saul – alapján jó választásnak tűnik.

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com