Hírek

Obi-Wan Kenobiról készíthet minisorozatot a Disney+

A híresztelések szerint sokak álomsorozata Obi-Wan Kenobi főszereplésével „top prioritást” élvez a Disney-nél.

Több Star Wars-sorozat is készül jelenleg a Disney és a Lucasfilm együttműködésében. A The Mandalorian várhatóan még idén látható lesz a Disney+-on, miközben a Zsivány Egyes előzménysorozata a Diego Luna játszotta Cassian Andorról szintén várható. Ez azonban mind eltörpül amellett, ha tényleg megvalósul a rajongók álma, és Obi-Wan Kenobi saját történetet kap.

A legújabb híresztelések szerint Obi-Wan Kenobi minisorozatán dolgoznak a Disney+ számára, a projekt pedig „top prioritást” élvez – írja a Slashfilm. Hasonló pletykák már ezerszer felröppentek és megcáfolódtak, Ewan McGregort is állandóan kérdezgetik, hogy visszatérne-e jedi mesterként. Így ha valóban igaz a hír, akkor ez hatalmas előrelépés az eddigiekhez képest.

A hír a StarWarsNewsNet forrásán alapul, ami általában megbízhatónak számít. Úgy tudják, a projekt eredetileg filmtervnek indult, de a Solo bukása után a Disney és a Lucasfilm úgy döntött, inkább streamelt sorozatra váltanak. Ez logikus lépés, hiszen ilyen forma esetében sokkal kisebbek az elvárások és a követelmények is.

A nagy kérdés már csak az, hogy mivel töltenének ki egy Obi-Wan-minisorozatot. Mivel korábban még egy Obi-Wan-trilógiáról is szó volt, lehetséges, hogy ezt alakítanák át például 6×45 perces formátumúra. Továbbá azt sem tudni, mikorra készülhetne el a sorozat, tekintve, hogy a Lucasfilm még hivatalosan be sem jelentette az előkészületeket. Elképzelhető, hogy az áprilisi Star Wars Celebration alkalmával többet elárulnak majd minderről, hiszen várhatóan ekkor érkeznek az első képek a The Mandalorianból is.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya