Hírek

Obi-Wan is saját filmet kap a Star Wars-univerzumban

A Lucasfilm friss közlése szerint nem másról, mint a hősies jediről, Anakin Skywalker barátjáról és Luke mentoráról, Obi-Wan Kenobiról terveznek filmet készíteni Han Solo után.

A Disney stratégiája szerint minden páratlan évben egy számozott epizóddal, minden párosban pedig egy önálló filmmel áll elő a Star Wars-sorozat. 2016-ban a Zsivány Egyes sikeresnek bizonyult és a rajongók nagy része is kedvelte. A sötétebb tónusú film a IV. epizód előtti időket tárta fel, ahol a lázadók a Halálcsillag tervrajzát igyekeztek megszerezni. Jövőre pedig a klasszikus trilógia nagyszájú csempészéről, Han Solóról készült filmek mutatják be, melyről az elmúlt hónapokban sokat lehetett hallani. A Han Solo-film rendezőit, Phil Lordot és Christopher Millert (21 Jump Street, A Lego-kaland) ugyanis kirúgták, mert nem egyezett a munkájuk a stúdió elvárásaival.

Sokan tanakodtak, hogy miről fog szólni a IX. epizód utáni évben érkező film, és nagyon sokak vágya teljesülhet. Obi-Wan Kenobi lesz a főszereplője az antológia újabb darabjának, melynek premierjére várhatóan 2020-ban kerül sor. Az előzménytrilógiát rengeteg kritika érte, de Obi-Wan ábrázolása csupán nagyon keveseknek nem volt ínyére. A jedi mester mind a klasszikus, mind az előzménytrilógia összes részében szerepelt, így az egyik legtöbbet reprezentált karakter Anakin Skywalker, valamint C-3PO és R2-D2 mellett.

Jogos lehet a kérdés: minek neki még egy film?

Arról még egyelőre nincs információ, hogy milyen időszakban, vagy hogy milyen körülmények közt játszódik majd a történet. Illetve arról sem közöltek még semmit, hogy Ewan McGregor újra feltűnik-e a szerepben. A lehetséges rendező kilétéről azonban már van elképzelés. Jelenleg A felolvasó és a Billy Elliot rendezőjével, Stephen Daldry-val tárgyalnak. Amennyiben Daldry elvállalja a rendezést, az hatalmas váltás lesz a karrierjét tekintve, hiszen inkább az alacsonyabb költségvetésű drámák és színházi darabok voltak köthetők eddig a nevéhez.

A Lucasfilm emellett ötletel egy Boba Fettről és egy Jabbáról szóló filmen is, bár ezekre még rengeteget kell várnunk – már ha elkészülnek egyáltalán.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.