Hírek

Ofir Raul Graizer America című új filmje egy érzékeny vallomás

Ofir Raul Graizer második nagyjátékfilmje Karlovy Varyban debütál. Az izraeli rendező nevét mindenképp érdemes feljegyezni, nem kevésbé a legújabb filmjének címét: America.

Ofir Raul Graizer a The Cakemaker című filmjével, ha nem is tört világsikerre, felkeltette a filmkritikusok, filmrajongók figyelmét. A filmet 2019-ben Izrael nevezte az Oscaron négy kategóriában, illetve zsidó és LGBTQ körökben nagy visszhangja volt. Maga a rendező élete is érdekes, mivel a filmjei rendkívül személyesek, a történeteit saját élettapasztalatából meríti. Az izraeli rendező nem könnyen jutott el a rendezésig, az első filmjének 2010-ben kezdett neki, közben dolgozott vendéglátásban, pornófilm utómunkálataiban vett részt és főzött. Ilyen körülmények között nyolc év alatt készült el a film, amely első sikerét az Ophir Awards keretei között érte el.

A film egy meleg pár és az egyikőjük feleségének hármasáról szól.

Ez az összetett érzelmi viszonyrendszer a legújabb filmjében is megjelenik. Ofir Raul Graizer maga is meleg, amit 16 éves kora óta vállal nyilvánosan.

Az America című film főszereplője Eli, aki úszóoktató az Államokban, ám apja halálhíre miatt hazautazik Izraelbe, ahol újra találkozik régi barátjával, Yotammal, és annak menyasszonyával. A látogatása örvényszerű erőket mozgósít, és komoly változásokat eredményez mindenki életében.

A film premierje Karlovy Vary-ban lesz, értesülhetünk a Variety oldaláról. A film producere Itai Tamir, a további producerek Marcos Kantis, Jan Macola és Ami Livne. A főszereplők: Oshrat Ingedashet, Michael Moshonov és Ofri Biterman. A film egy pszichológiai art-house dráma, egy érzékeny izraeli rendező mozgófilmes vallomása barátságról, szeretetről és szenvedélyről.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com