Hírek

Ők az Együtt kezdtük főszereplői

Augusztus 4-én érkezik a mozikba az Együtt kezdtük című vígjáték – most plakát jelent meg hozzá, rajta valamennyi főszereplővel.

Generációs vígjáték” – írja a film sajtóanyaga: amelyben „mindaz megtörténik, ami egy tíz éves érettségi találkozón kilenc fiatallal megeshet. Hiszen egy valamirevaló nagy találkozás pont arra jó, hogy kitörjön pár botrány, elcsábítsanak néhány hű szerelmest, elsüssenek egy csomó jó poént, hazudjanak, őszinték legyenek, dumáljanak, igyanak, aztán kezdjék elölről az egészet. A film plakátján a dolgok sűrűjébe keveredő főszereplők mindannyian helyet is kaptak. Akárcsak a Balaton, mint az események legfőbb helyszíne, ahol az újratalálkozás minden könnyed, örömteli, meglepő és váratlan pillanata lejátszódik, de a legőrültebb fordulata is valóra válik.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A filmhez most plakát jelent meg, amelyen valamennyi főszereplő helyet kapott.

A Balaton az ország egyik legszebb vidéke, a magyar filmekben mégis a lehetőségekhez képest ritkán láthatjuk. Az Együtt kezdtükben viszont tudatosan törekedtünk rá, hogy ezt a fiatalos, bulis történetet kimozdítsuk a fővárosból és a szereplőket a Balaton-felvidékre vigyük. Sőt ez a táj nem pusztán hátteret ad az eseményeknek. A Badacsony környéki helyszínek szerves részét képezik a történéseknek a borkóstolástól kezdve a hajókázáson át a festői környezetben zajló esküvőig. Hatalmas öröm volt itt forgatni, és az útkereső huszonéves srácokról, lányokról szóló vígjátékban a Balatont teljes szépségében megmutatni” – mondta Kerékgyártó Yvonne, a film rendezője, aki az Együtt kezdtük jeleneteit 2021. nyarán és őszén a Balaton mellett Budapesten és Londonban rögzítette.

A vígjáték főszerepeit a Színház-és Filmművészeti Egyetem, illetve a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának végzett és végzős hallgatói alakítják, köztük Jakab Balázs, Kövesi Zsombor, Mosolygó Sára, Lelkes Botond, Koós Boglárka, Mészöly Anna, Hrisztov Toma, Nagy Márk és Kanyó Kata. Mellettük Mucsi Zoltán, Pálmai Anna, Szabó Simon, Jordán Tamás, Kerekes Éva, Péterfy Bori, Zsurzs Kati és Szacsvay László is látható lesz a filmben.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, a SPARKS Kft. gyártásában és az RTL Magyarország koprodukciós partneri együttműködésével készült az Együtt kezdtük. A forgatókönyvet Szentgyörgyi Bálint, Boros O. István és Maruszki Balázs írták. A kamera mögött Babos Tamás operatőr foglalt helyet, a látványtervezésért Valcz Gábor felelt. A jelmeztervező Oehler Diana, a vágó Duszka Péter Gábor, a zeneszerző Felcser Máté volt. A producer feladatokat pedig Romwalter Judit és Pék Csaba látta el.

Az Együtt kezdtük 2022. augusztus 4-től lesz látható a magyar mozikban az InterCom forgalmazásában.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés