Hírek

Ők játszanak az HBO új magyar sorozatában

Varga Ádám, Lengyel Benjámin, Szász Júlia, Márkus Luca, Váradi Gergely és Vas Judit Gigi A besúgóban

Sok friss tehetség és néhány jól ismert név is feltűnik majd A besúgó című sorozatban.

Március eleje óta forog az HBO új, magyar saját gyártású sorozata, A besúgó, amelyben a friss, ifjú tehetségek mellett jól ismert arcok is feltűnnek.

A történet: 1985-ben a kommunista Magyarország a politikai változások küszöbén áll; a húszéves Geri szíve tele van izgalommal és várakozással: Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. Kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kommunista rendszer ellen. A csoportot Száva Zsolt, a karizmatikus fiatal diák vezeti, aki hamarosan Geri legjobb barátja lesz. A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a gyönyörű lányok, bulik és politikai viták hatására. Geri azonban súlyos titkot őriz. Az Állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre…

A fiatalokat a következők alakítják:

Váradi Gergely (Guerilla, Fekete kecske), Patkós Márton (Napszállta, Kincsem), Szász Júlia (Seveled, Bátrak földje), Szőke Abigél (Akik maradtak) mellett a sorozatban fontos szerephez jut Lengyel Benjámin (Űrpiknik, Szép csendben), Varga Ádám (A tanár, Alvilág, Viharsarok), Hermányi Mariann (Toxikoma), Borbély Richárd (Korhatáros szerelem, Mintaapák), Márkus Luca (Egynyári kaland, Drága örökösök) és Vas Judit Gigi.

Geri (Váradi Gergely) lesz a történet főhőse, aki Veszprémből utazik Budapestre, hogy belevesse magát a tanulásba (és persze a bulizásba is) – azonban már a vonaton magához rendeli a belügy egy tartótisztje. Száva (Patkós Márton) karizmatikus egyéniség, a demokratikus ellenzéki fiatalok vezetője. Kata (Szász Júlia) Száva barátnője, aki megelégeli mellette betöltött szerepét és megmutatja, hogy több van benne, mint látszik. Judit (Szőke Abigél), a tartótiszt lánya lázadó dalokat énekel egy alternatív bandában és rendőr apjánál kevesebbre csak a besúgókat tartja.

Barna (Lengyel Benjámin), Száva jobb keze, tehetséges focista, akinek egy incidens miatt derékba törték a sportolói karrierjét. Gyűlöli a káder gyerekeket, így Mátét is (Varga Ádám) aki apja révén bármit be tudsz szerezni a „hanyatló, dekadens” Nyugatról, legyen szó akár VHS kazettáról, akár ketchupról. Karcsi (Borbély Richárd), a matekzseni, aki fölényes modorával és furcsa öltözködési szokásával könnyedén kivívja tanárai rosszalló tekintetét. Fülig szerelmes Pankába (Márkus Luca), szenvedélyes viszonyuk legendás a Kollégiumban. Adél (Hermányi Mariann) pedig a femme fatale, aki nemcsak gyönyörű, de éles eszével és csípős nyelvével felhívja magára Száva figyelmét is.

A rutinosak:

A tartótiszt (Thuróczy Szabolcs) a hatalom odaadó és lelkes szolgája, ám magánéletében folyton összeütközésbe kerül lázadó lányával (Szőke Abigél). Szerepet kapott „az ország terapeutája”, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Mácsai Pál is, aki Kata (Szász Júlia) édesapját alakítja. A nemrég nemzetközi karrier után hazaköltözött Funtek Frigyes (A nagyenyedi két fűzfa, Eszmélés, Randevú Budapesten) is szerepet vállalt a filmben, ő alakítja Csaplár elvtársat, az Állambiztonság vezetőjét. Bognár elvtárs szerepében Ördög Tamás (a Dollár Papa Gyermekei színi társulat vezetője), aki egy ambiciózus és veszélyes állambiztonsági dolgozót alakít.

Feltűnik még a sorozatban Radnay Csilla (Nyitva), Szabó Simon (Megdönteni Hajnal Tímeát), Gyabronka József (Lajkó – Cigány az űrben, Kincsem), Znamenák István (Aranyélet, Terápia, Drakulics elvtárs) és Hajdú Szabolcs (Ernelláék Farkaséknál).

A nyolcrészes sorozat író-rendezője Szentgyörgyi Bálint, a további rendezői Mátyássy Áron és Miklauzic Bence. Az HBO producerei Závorszky Anna és Johnathan Young, a gyártásért a Proton Cinema és producerként Petrányi Viktória felel.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com