Hírek

Ők lesznek az új Bonnie és Clyde

Chloe Grace Moretz és Jack O'Connell, a leendő Love is a Gun film főszereplői

Több mint 50 év után ismét vászonra kerül Bonnie és Clyde története. Kike Maíllo jövő év elején kezd forgatni Chloe Grace Moretz-cel és Jack O’Connell-lel.

Ismét visszatér tehát a vászonra az ikonikus rabló-szerelmes pár, bár ezúttal nem klasszikus remek remake-ről van szó szó – tudtuk meg  a deadline.com értesüléseit. A Love is a Gun című film Jeff Guinn Go Down Together: The True, Untold Story Of Bonnie And Clyde (Alámerülni közösen: Bonnie és Clyde igaz és eddig el nem mesélt története) című regényéből készül, amit Sheldon Turner, az Egek ura forgatókönyvírója dolgozott át.

Noha ebből a történetből később készült tévéfilm és minisorozat is, moziban bemutatott nagyjátékfilm még nem. Warren Beatty és Faye Dunaway után tehát most először láthatjuk vásznon a karaktereket. A történet természetesen ezúttal is a nagy gazdasági világválság idején, az 1930-as években játszódik. Bonnie Elizabeth Parker és Clyde Chestnut Barrow valóságos személyek voltak, akik az Egyesült Államok nagy területén bankokat raboltak, szükség esetén öltek is.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy újra bemutathatjuk Bonnie és Clyde történetét” – adta ki közleményét a gyártó Kamala Films és a Skybound Entertainment. – „Az ő történetük továbbra is nagyon népszerű a popkultúrában szerte a világon, szerelmük és körülményeik, amelyek az elkövetett bűntettekhez vezeték őket, generációk óta ismertek. Kike, Chloe és Jack teljes egyetértésben készülnek a film forgatására, az eredetihez hasonló karakterközpontú alkotásra.”

Bonnie és Clyde
Bonnie és Clyde (1967)

Kike Maíllo negyedik nagyjátékfilmjére készül, 2011-es, Velencében Daniel Brühllel debütáló Eva című filmje után még két másikat készített. Chloe Grace Moretz kislánykora óta számtalan hollywoodi és független produkcióban szerepelt, legutóbb a hamarosan nálunk is moziba kerülő Sóhajok című filmben. Jack O’Connell brit színész pedig leginkább a ’71 című belfasti polgárháborús történelmi film főszereplőjeként lehet ismerős. Ő játszotta továbbá Angelina Jolie Rendíthetetlen című háborús filmjének főszerepét is.

A Love is a Gun jövő év elején kezd el forogni, tervezett bemutatóról egyelőre nem tudunk.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés